Kartais tiek nedaug tereikia iki pilnatvės jausmo – tik burnoje tirpstančio spurgų ir kreminio sūrio deserto. Gaivios uogos, šilkinės tekstūros kremas ir gardžių spurgų su įdaru gabalėliai. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi fantastiško skonio spurgų ir kreminio sūrio desertu.
zefyrai
19 straipsnių
Spurgų ir zefyrų tinginys – kur kas įdomesnis desertas nei vien spurgos ar zefyrai. Saldus, gardus ir visiškai kitoks nei tradicinis tinginys. Sustingusį spurgų ir zefyrų tinginį apibarstykite smulkintais zefyrais.
Žinoma, spurgos skanios ir vienos, tačiau spurgų ir vyšnių apkepas – kur kas geriau. Saldaus ir rūgštaus skonio derinys – fantastiškas. Po 15 minučių orkaitėje mėgaukitės begal gardžiu spurgų ir vyšnių apkepu.
Kai ryte niekur nereikia skubėti, pasigaminkite kakavos su zefyrais. Desertinis gėrimas su gardžiai kvepiančiais kruasanais – kone tobulo ryto scenarijus. Mėgaukitės kakava su zefyrais, kol ji karšta.
Kruasanų apkepas su šokoladu – neabejotinai tokio patiekalo dar neragavote! Tačiau jei išbandysite, tikrai nenusivilsite. Kruasanų apkepą kepkite, kai tik užsimanysite dar neragauto, bet sodraus skonio deserto.
Lisabonoje laikinai įsikūrė neįprastas muziejus, kuris socialinę žiniasklaidą mėgstančius lankytojus džiugina spalvingomis svajonių ekspozicijomis iš milžiniškų ledų ir visko, kas yra saldu.
Patiems didžiausiems smaližiams pristatome mūsų skaitytojo Ritos receptą. Tai tortas, kuriam pagaminti reikės visų gardėsių: ir sausainių, ir zefyrų, ir vyšnių. Pabandom?
„Virtuvės mitų griovėjai" - pirmasis Lietuvoje kulinarinis projektas - sugrįžo naujam sezonui. Alfas, Ali ir Martynas - toliau stebins visą Lietuvą savo kūrybiškais kulinariniais sprendimais. Šį kartą rubrikoje „Vaikų kampas“ Alfas ir Ali išmokys jus pasigaminti naminius zefyrus. Patiekalui pasigami...