Želė

29 straipsnių

Želė, drebučiai (pranc. gelée) – maistinė drebučių pavidalo medžiaga, savo prigimtimi esanti gelis. Dažniausiai želė gaminama iš karštame vandenyje ištirpintos želatinos, taip gaunamas zolio tipo tirpalas, į kurį įmaišo sirupo ar kitokių maistinių medžiagų, suteikiančių skonį ir spalvą. Aušdamas zolis sustingsta į drebučius (gelį).

Vienas universaliausių desertų bet kokia proga – želė tortas. Nesudėtinga paruošti, tik gaminant kelių sluoksnių želė teks apsišarvuoti kantrybe. Želė tortą puoškite mėgiamomis uogomis.

2022.12.29 00:00

Vasara tai tikras švenčių metas, o kaip šventės be torto? Kviečiu valgyti pačių gaminamus tortus gaivesnius ir sveikatai palankesnius! Greitai paruošiamas želė tortas ypač atgaivins vasaros šventės metu. Be glitimo. Mažiau riebalų. Mažiau cukraus.

2021.06.23 10:56

Norite save palepinti desertu, bet būgštaujate dėl papildomų kilogramų? Sveikatai draugiškiausias desertas – želė. Ir kokių tik jų nebūna! Įmantriausiai sluoksniuotų, įdomiausiuose indeliuose, derinant netikėčiausius skonius. Šiandien skonių ieškotojas Alfas bei žurnalo VERDU IR KEPU vyr. redaktorė ...

2020.03.22 14:32
LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt

„Želė tortas – vaikystės prisiminimas, svajonė ir patiekalas, kurio, prisipažinsiu, man niekada nepavyko pagaminti“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ sako vedėja Beata Nicholson. Tačiau vilnietei Elvanai Mackevičienei pagaminti šį skanėstą pavyksta kiekvieną kartą – draugai ją praminė želė...

2018.10.11 14:21

Gaivus, skanus, ne per saldus ir labai braškinis pyragas. Svarbiausia, kad pyragą pagaminti visiškai nesudėtinga ir tai neužtrunka ilgai, nors perskaičius receptą gali pasirodyti kitaip. Kol kepa biskvitas – gaminame kremą, kol kremas stingsta – gaminame želę, o laukti, kol desertas sustings, ilgai ...

2018.06.02 11:00