Patiekalas, kuris gardus tiek žiemą, tiek vasarą, ir yra puikus būdas sunaudoti senesnes bulves – tokiu būdu suformuosite tvirtesnius blynus. Maisto tinklaraščio „Vienkiemiuo virtuvė“ autorė Eliza Bielinė žingsnis po žingsnio pasakoja, kaip pasigaminti itin gardžius žemaičių blynus.
žemaičių blynai
7 straipsnių
Žemaičių blynai – tradicinis lietuviškos virtuvės patiekalas. Tai riebaluose kepti bulviniai blynai, kurie gaminami iš virtų bulvių ir įdaromi mėsos, kopūstų ar kitokiais įdarais. Patiekiami blynai su grietine, sviestu ar spirgais.
Gaminame iš virtų bulvių – 16 receptų svajojantiems apie gardžius ir sočius pietus
Išskirtinėms šventėms – 10 lietuviškų patiekalų: niekas negalės atsispirti
9 receptai su raugintais kopūstais – valgysite, kad net ausys links, o kai kurie receptai taps tikru atradimu
9 bulvinių blynų receptai: su faršu, sūriu, varške ar pievagrybiais – visi tokie puikūs, kad sunku ir išsirinkti
Restoranas namų virtuvėje: vienas gardžiausių patiekalų iš virtų bulvių, kurį paruošite vos per pusvalandį
Eliza dalijasi pamoka, kaip pagaminti gardžiausius žemaičių blynus: nebijokite eksperimentuoti
Žemaičių blynai – dėl tokių gardžių pietų verta pasistengti
Žemaičių blynai su gardžiu padažu – laukia puikūs pietūs
Tradiciniai žemaičių blynai – gardžiuosis visa šeima
Žemaičių blynai su varške
Žemaičių blynai su rikotos sūriu
Žemaičių blynai su vištiena
Žemaičių blynai su grybų įdaru
Žemaičių blynai
Žemaičių blynai KITAIP - ypatinga bulvių tešla
Ruošiamės Užgavėnėms: Kristina dalijasi 9 blynų receptais – įtiks kiekvienam skoniui
Jei pietums sugalvojote kepti žemaičių blynus, laiko jų gamybai reikės skirti. Tačiau tai nieko nereiškia palyginus su sočiais ir labai gardžiais žemaičių blynais, apipiltais skaniu sviesto ir grietinės padažu.
Jei sugalvojote kepti žemaičių blynus, laiko jų gamybai reikės skirti. Tačiau labai gardus patiekalas vertas kiekvienos jam skirtos minutės. Žemaičių blynus patiekite apipiltus skaniu sviesto ir grietinės padažu.
Kas geriau moka pagaminti žemaičių blynus nei tikra žemaitė močiutė? Jei paklausysite jos, patys skaniausi žemaitiški blynai pasaulyje iš Žemaitijos kaimo nuguls tiesiai ant jūsų stalo.
Vakar viriau jautienos sultinį. Pasakysiu tiek, kad sultinys pavyko tobulai. Kadangi sultinį viriau iš jautienos kaulų, o ant kaulų liko mėsos, šeimai pasiūliau iškepti lietinius su mėsos įdaru Crepes arba lietiniai su vištiena ir cukinijomis.
Dėkojame DELFI skaitytojai Aušrai J. už receptą, siūlome pasigaminti puikių blynų!
Prieš išvykdamas į ilgą ir nuotykių kupiną kelionę po dar netyrinėtą Australijos žemyną, Vytaras Radzevičius DELFI prisipažino planuojantis ant kengūros šonkaulių išsikepti žemaičių blynų ir pas vietos čiabuvius pasidaryti tatuiruočių.