Greitas ir paprastas žiedinio kopūsto kepsnio receptas. Puiki idėja pietums ir vakarienei geroje kompanijoje. Žiedinio kopūūsto kepsnį pateikite karštą.
žiedinis kopūstas
26 straipsnių
Žiedinis kopūstas arba kalafioras (lot. Brassica oleracea var. botrytis) – bastutinių (Brassicaceae) šeimai priklausanti daržovė. Augalas vienmetis. Stiebas trumpas, su žemai susitelkusiais lapais. Žiedynas šakotas. Žiedkočiai, kaip ir viršutiniai lapai, sustorėję, mėsingi, su žiedais sudaro sultingą, kompaktišką galvutę.
Jei vasaros dienas mėgstate leisti gamtoje, tikriausiai mėsos patiekalų jūsų racione tikrai netrūksta: nuo skaniausių kepsnių ir visų mėgstamų šašlykų ar dešrelių – pasirinkimas toks platus, kad vis naujus skanauti galima kone kasdien. Jei vis tik norisi išbandyti kažką naujo – turime puikią idėją. ...
Šios salotos su ant grilio keptu tofu sūriu yra nuostabus vasaros sezono patiekalas. Šios salotos yra ne tik gaivios ir skanios, jos taip pat yra labai maistingos ir sveikos. Puikiai tiks jei norite nustebinti svečius, atkeliavusius į grilio vakarėlį.
Pavasarį į savo kasdienį maisto racioną norisi įtraukti kuo daugiau daržovių. Bulvės, morkos, paprikos ir agurkai – puikūs pasirinkimai, tačiau kartais norisi ir pikantiškos įvairovės. Tam puikiai pasitarnauti gali spalvoti žiediniai kopūstai. Jie – itin maistingi, tačiau labiausiai išpopuliarėjo dė...
Žiedinį kopūstą pagal šį receptą paruošti itin paprasta. Tereikia viską sudėti į indą ir pamiršti 30 minučių. Valgykite žiedinį kopūstą vieną arba patiekite kaip garnyrą.
Šios salotos su ant grilio keptu tofu sūriu yra nuostabus vasaros sezono patiekalas. Šios salotos yra ne tik gaivios ir skanios, jos taip pat yra labai maistingos ir sveikos. Puikiai tiks jei norite nustebinti svečius atkeliavusius į grilio vakarėlį!
Žiedinis kopūstas, arba kalafioras – ne tik skani, bet ir labai naudinga daržovė. Ji teigiamai veikia širdies, kepenų ir smegenų darbą bei inkstų ir skydliaukės veiklą, o vienoje šios daržovės porcijoje yra net 77 proc. rekomenduojamos vitamino C normos!
Kiekvieną pavasarį nekantriai laukiame šviežio derliaus daržovių, kurios pakepintos jos gali būti dar gardesnės. Žinoma, svarbu žinoti keletą taisyklių, kad jos iškeptų tobulai: skirtingas daržoves berti į keptuvę vieną po kitos pagal kepimo laiką, visada pjaustyti jas vienodo dydžio gabalėliais. O ...
Receptas vos iš kelių produktų, o pranoks visus jūsų lūkesčius.
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.
Žiedinis kopūstas yra vertingas dietinis produktas, tačiau dauguma daržininkų savo sklypuose per vieną sezoną užaugina vos vieną šios daržovės derlių.
Viskas tikrai įmanoma. Vietoje miltų picos padui naudojamas kalafioras. Patikėkite – kalafioras tikrai nenuvils ir pica bus labai gardi. O kad pica būtų tikrai sveika (tiek, kiek pica gali būti sveika), nededame jokių dešrų, renkamės tik daržoves arba virtą vištieną.
Ši sriuba puiki tuo, kad ją pagaminti užtrunka mažiau nei pusvalandį, viskas vyksta viename puode ir nereikia gausybės produktų. Taip pat šiame recepte labai tinka ir truputis aštrumo.
Šis daržovių troškinys nuostabiai kvapnus. Visi ingredientai nepaprastai gerai dera tarpusavyje, o ypatingos tekstūros padažui suteikia anakardžių riešutai.
Pradėjome gerti tirštuosius kopūstų kokteilius, susitaikėme su šalavijų sėklų pudingais ir netgi aliejinės kopūstpalmės uogomis iš Brazilijos – viskas dėl sveikatos. Tačiau kitas švarios mitybos žingsnis numato kur kas pigesnį ir labiau prieinamą produktą, rašo dailymail.co.uk.
Mitybos specialistė, sulieknek.lt kūrėja Vaida Kurpienė ir praktinių sveiko maisto kursų gaminimo vadovė Aistė Švetkauskė parodė, kaip pasigaminti sveiką ir gardų žiedinių kopūstų troškinį. V. Kurpienė pažymi, kad šiame patiekale gausu imunitetą stiprinančių medžiagų, ir rekomenduoja iškart pasigami...
Mitybos specialistė, sulieknek.lt kūrėja Vaida Kurpienė ir praktinių sveiko maisto kursų gaminimo vadovė Aistė Švetkauskė parodė, kaip pasigaminti sveiką ir gardų žiedinių kopūstų troškinį. V. Kurpienė pažymi, kad šiame patiekale gausu imunitetą stiprinančių medžiagų, ir rekomenduoja iškart pasigami...
Užsienyje gyvenantis lietuviai ir toliau noriai rodo, kiek svetur kainuoja Lietuvoje aukštų kainų simboliu tapę žiediniai kopūstai. Juokais prabangos preke šalyje vadintai daržovei užsienyje toks apibūdinimas tiktų ne visur – lietuvių pamėgtoje Airijoje jį galimi nusipirkti daug pigiau.
Žiediniai kopūstai – vienos iš vertingiausių daržovių. Jų patartina valgyti mažiausiai 2–3 kartus per savaitę. Juose gausu vitamino C, virškinimui naudingos ląstelienos ir antioksidantų.