Tikras vasaros simbolis – prinokęs ir gardus arbūzas – yra vienas mėgstamiausių vaisių, kuris ypač naudingas atplūstant vasariškai šilumai. Nors dažnai valgomas tiesiog suraikytas ir atstoja desertą, arbūzas gali būti naudojamas kur kas įdomiau – kepamas ant grilio ar net dedamas į troškinius.
žievė
10 straipsnių
Žievė – paviršinis stiebo sluoksnis iki brazdo. Pavasarį žievė lengvai lupasi, nes brazdas yra vandeningas ir plonomis sienelėmis. Žievę lupant brazdas suardomas – žievė plyšta per brazdo vidurį. Žievė turi tris sluoksnius: dengiamąjį audinį, pirminę žievę ir antrinę žievę.
Mulčius suteikia ne tik grožio. Gėlyne jis padeda išsaugoti dirvos drėgmę – purus, net 3 – 5 cm storio nesusigulėjęs mulčiaus sluoksnis gerokai sumažina drėgmės garavimą.
Arbūzas – vienas iš tų vaisių, be kurių neįsivaizduojamas vasaros sezonas. Ar žinote, kuo arbūzas naudingas organizmui? Ką parodo arbūzo spalva? Ir kodėl nevertėtų išmesti arbūzo sėklų ir žievės?
Pamirškite lupimo vargus: žinodami šiuos kelis triukus lengvai susitvarkysite ir su vaisiais, ir su kiaušiniais (9)
Citrusiniai vaisiai, kiaušiniai, avokadas, svogūnas – produktai, kurių skonį apkartina vargas juos lupant. Bet yra būdas viską padaryti paprasčiau!
Nors kiekvienas turime savų metodų, kaip išsirinkti gerai sunokusį, saldų ir sultingą arbūzą, ekspertai pažymi, kad perkant šiuos vaisius verta atkreipti dėmesį į keletą kitų niuansų – pavyzdžiui, kilmės šalį. Tad kaip nesuklysti bei išsirinkti tobulą arbūzą?
Mokslų daktarė pateikė išvadas apie arbūzą: sėklas ir žievę išmesdavote? Nuo šiol darysite kitaip (152)
Vasara jau beveik įpusėjo, dienos karštos, norisi atsigaivinti skaniai, o kartu – ir sveikai. Manau, kad geriausia atgaiva mūsų organizmui, kad jis neperkaistų ir liktų darbingas, tai skanus, sultingas ir teikiantis naudos sveikatai arbūzas.
Bananai, priešingai nei uogos ar vaisiai, kurie sunoksta tam tikru metų laiku, visada yra saldūs. Tik reikia žinoti kelias gudrybes, kaip parduotuvėje išsirinkti nepriekaištingą gardžių bananų kekę.
Pasimėgauti sultinga arbūzo rieke – tikra atgaiva karštą vasaros dieną. Tik vargu ar dažnas žino, kad maistui galima naudoti ne tik saldų raudonos spalvos šio vaisiaus minkštimą. Arbūzo žievė, pasirodo, taip pat valgoma.
Rugpjūčio 30-ą dieną, penktadienį, 14 val. VDU Kauno botanikos sode bus atidarytas pirmasis Lietuvoje vabzdžių namas. Vabzdžių namai arba viešbučiai (insect hotel, angl.) daugelyje šalių yra įrengiami parkuose, botanikos soduose, privačiose valdose kaip gamtosauginė ir edukacinė priemonė.
Kai kurie Vakarų Niujorko gyventojai vadina tai stebuklu. Medyje įžvelgiamas Mergelės Marijos atvaizdas pritraukė šimtus tikinčiųjų ir žiūrovų. Liepos 10 dieną praeivės moters aptiktame atvaizde jie randa viltį ir tikėjimą. Netrukus policija medį atitvėrė. Jis apsuptas gėlių puokštėmis ir degančiom...