Citrusinių vaisių žievelė patiekalams suteikia ne tik spalvingumo, aromato ir kulinarinio žavesio, bet ir maistingumo. Ji pagyvina ne tik patiekalą, bet ir DNR reparacijos sistemą. Žmogaus organizme atsiranda vidutiniškai aštuoni šimtai DNR pažaidų per valandą. Jeigu pažaidos neištaisomos, gali atsi...
žievelė
5 straipsnių
Vis aukščiau kylanti saulė kviečia ne tik į savo racioną įtraukti daugiau spalvingų vaisių, bet ir apšviesdama namus primena apie pavasarinį tvarkymąsi. Vienu šūviu galima nušauti du zuikius išleidžiant visai nedaug – iš apelsinų pasigaminti sočių ispaniškų salotų ar kvapnų pyragą, o šių vaisių žiev...
Daugelis žmonių yra įpratę lupti absoliučiai visus vaisius ir daržoves, net agurkus, ypač jei jų odelė yra kartaus skonio. Ne visi žino, kad kai kuriais atvejais tai daro visai be reikalo!
Kokia vasara be šviežių agurkų. Lietuviai juos triauškia vienus, mirko į ką tik išsuktą medų, iš jų gamina gaivias salotas ir, žinoma, pjausto į šaltibarščius. Tačiau dažnam kyla klausimas: reikia ar ne lupti agurkų žievelę?
Daugelis nesusimąstydami nulupa žievelę nuo vaisių ir daržovių. Vis dėlto mokslininkai teigia, kad daugeliu atvejų nėra būtinybės šito daryti. Vaisių ir daržovių žievelėje yra daug maistingų medžiagų.