Tiems, kas nori padegustuoti ypatingų jūrų gėrybių ir egzotiškų žuvų, nebūtina važiuoti į tolimas egzotiškas šalis – į mūsų šalį užsienio tiekėjai atveža aukščiausios klasės produktų. Austrės, geriausi pasaulyje ančiuviai ir brangiausi ikrai – lietuviai mėgaujasi išskirtiniais skoniais.
Žilvinas Pupkus
5 straipsnių
Vieni ant duonelės tepa sviestą ar majonezą ir pakloja kumpio ar sūrio, kiti tiesiog užsideda avokado. Treti pagrindiniu ingredientu renkasi silkę, dar kiti – egzotinius vaisius. Ko gero, visi turi savo firminį sumuštinių receptą.
Ragaudami gurmaniškus skanėstus dažnai net nesusimąstome, kokį kelią produktui tenka nueiti, kad jis pavirstų gundančiu patiekalu. Štai kad ir austrės. Ar žinojote, kad jos auginamos trejus metus, per tą laiką bent tris kartus rankomis perrenkamos, o paskui dar pusmetį brandinamos, kad įgytų tikrąjį...
Klaipėdoje duris atvėrė specializuota žuvų parduotuvė. Šviežia žuvimi iš įvairių pasaulio šalių prekiausiantis verslininkas sako konkurencijos nebijąs, o štai turgaus prekeiviams naujas rinkos dalyvis kelia daug nerimo. Esą prekyba žuvimi – ir taip prasta.
Veterinarijos gydytojo išsilavinimą turintis, daug metų Australijoje statybininku dirbęs vilnietis Žilvinas Pupkus moko lietuvius valgyti gurmaniškai. Jis prieš dvejus metus įsteigė pirmąją Lietuvoje šviežių žuvų ir jūrų gėrybių parduotuvę „Šiaurės jūra“. Klientai taip pamėgo produkciją, jog tokios ...