Živilė Dumbraitė

15 straipsnių

Elžbieta Kriaučiūnaitė

Naminės uogienės ir obuolienės – bene populiariausias vasaros gėrybių derliaus panaudojimo būdas. Vis dėlto, dietistai pripažįsta, kad tai nėra pats sveikiausias pasirinkimas dėl jose esančio didelio cukraus kiekio. Tad kaip turėtume ruošti uogienes, kad jose išliktų kuo daugiau naudingų savybių, ku...

2022.08.25 19:22
Miglė Rimeikė, tinklaraštis „Mažas didelis gyvenimas“

Primaitinimas – vienas didesnių nuotykių pirmaisiais mažylio gyvenimo metais. Dažna mama jo laukia su nekantrumu ir šiek tiek nerimo. Bet kada gi pradėti? Kadangi kiekvieno kūdikio raida skirtinga, Mylu.lt mitybos specialistė ir dietistė, tėvystės programos „Augame kartu“ lektorė Živilė Dumbraitė-Va...

2022.08.22 18:45
Elžbieta Kriaučiūnaitė

Išaugus COVID-19 atvejų skaičiui, pradedame ieškoti būdų, kurie efektyviausiai padėtų sustiprinti imuninę sistemą. Vienas iš jų – į mitybos racioną įtraukti daugiau vaisių ir daržovių. Nors tokios daržovės kaip pomidorai, agurkai ar paprikos yra gerai pažįstamos ir dažnai valgomos, vis dėlto kai kur...

2022.08.06 13:31
Elžbieta Kriaučiūnaitė

Vasara – tai laikotarpis, kai mėgaujamės ne tik šviežiomis uogomis ar daržovėmis, bet ir įvairiais gaivinančiais gėrimais. Vienas iš jų – Azijoje išpopuliarėjęs gėrimas, gavęs kombučios vardą. Tiesa, šį gėrimą galima pasigaminti ir namų sąlygomis. Tad kuo kombučia skiriasi nuo kitų vasariškų gėrimų,...

2022.07.25 20:21
Modesta Meškė

Persimonai – egzotišo skonio vaisiai. Populiariausi – azijietiški ir japoniški persimonai. Persimonuose yra daugybė įvairių flavanoidų ir kitų antioksidantų, gausu vitamino C, A, kalio, geležies ir kitų organizmui reikalingų medžiagų. Daugelis žmonių juos mėgsta, tačiau ar visada žinome, kokia jų na...

2020.11.21 14:35