2025 m. įsigalios nauja kormoranų populiacijos kontrolės tvarka ir nustatytas skaičius, kiek šių paukščių galės naikinti žuvininkystės ūkiai, praneša Aplinkos apsaugos agentūros Gyvūnijos naudojimo kontrolės skyriaus vedėjas Darius Mikelaitis. Pasak jo, šiais metais dar bus taikoma tvarka, kai kormo...
žuvininkystės ūkiai
9 straipsnių
Nutekėjus informacijai iš Žemės ūkio ministerijos koridorių sunerimo Lietuvos meškeriotojų ir jiems prijaučiančių bendruomenė bei nemažai žuvivaisos įmonėse dirbančių žmonių. Pasirašytas žemės ūkio ministro nutarimas, kad nuo 2019 metų sausio 1 dienos du valstybiniai žuvivaisos ūkiai, Ignalinos ir Š...
Virtuvė – tai vieta, kurioje nuolat vyksta kūrybinis darbas. Be to, šioje namų kertelėje kūnas pasikrauna nauja energija tam, kad galėtų toliau tęsti dienos darbus. Todėl labai svarbu, kad virtuvėje ruošiami patiekalai neapsunkintų kūno ir suteiktų kiek galima daugiau organizmui reikalingų medžiagų....
Žuvis ir žuvies patiekalai Lietuvoje vertinami nuo seno. Be abejo, tokios kulinarinės mūsų krašto ypatybės susiklostė dėl to, kad gyvename upėmis ir ežerais gausioje teritorijoje, turime ir jūros pakrantės ruožą. Tačiau paskutiniais dešimtmečiais brakonieriams ir netramdomai verslinei žūklei nualinu...
Artėja metas, kai teks atsiskaityti už sočias ir riebias visų metų nuodėmės. Kai „šventinio bagažo“ ties juosmeniu nebepavyksta sutalpinti į jokias kelnes, metas atidžiau pažvelgti į savo mitybą. Dažniausiai dietologų pranašystės apie dietas, kurių metu galima nemarinti savęs badu atrodo utopinės, t...
Sveika mityba – raktas į gerą savijautą ir grakštų kūną. Jau seniai praėjo tie laikai, kai leidome sau kimšti bet ką, bet visi tėvai anksčiau ar vėliau susiduria su vienu sunkumu. Kaip išmokyti teisingai maitintis mažuosius. Neretai sunkiausia vaikams įsiūlyti žuvį, nors tai – labai vertingas ir ska...
Šaltuoju metų laiku vertingų maisto produktų parduotuvėse pastebimai sumažėja. Šviežių daržovių metas baigiasi ir daugelis virtuvės spintelėse puola ieškoti lengvos išeities – miltinių produktų ir pusgaminių. Dėl šios priežasties ne vienas ima skųstis mieguistumu ir suprastėjusia figūra. Išeitis – v...
Nors natūralūs žuvies ištekliai Lietuvoje nėra gausūs, dėl gerai išvystytos žuvų veisimo praktikos, visi prekybos centruose ir turguose gali įsigyti šviežios ekologiškuose žuvininkystės ūkiuose išaugintos žuvies. Žuvis taip pat yra ir vienas pagrindinių žiemos švenčių patiekalų, todėl patarimų, kaip...
Įžuvinimas ir jo tendencijos daugybę vidaus vandens telkinių turinčioje Lietuvoje – ypač aktualus klausimas. Diskusijoje, kurioje dalyvavo žuvininkystės įmonių, asociacijų, kontrolę ir tyrimus atliekančių institucijų atstovai, susirūpinta, kaip dar efektyviau spręsti žuvų ligų klausimus, be to, iške...