Sutikusi pasidalinti smetonišku karpio receptu, kuris atkeliavo iš žydų virtuvės, maisto tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia Macenskienė pastebi, kad jis turėtų būti žinomas daugeliui kauniečių. Tai Smetonos laikų receptas, žydų tautos paveldas. Specialiai šv. Velykoms piene ruošiamo karpio pat...
žydų virtuvė
5 straipsnių
Žydų virtuvė – žydų tautinė virtuvė. Dažnai klaidingai tapatinama su Izraelio virtuve.
Izraelio virtuvė, nors ir jauna, yra viena labiausiai pasaulyje vertinamų modernių virtuvių, vis labiau populiarėjanti ir Lietuvoje. Tinklašatininkė Urtė Mikelevičiūtė ir Izraelio ambasada Lietuvoje pristato trumpą interviu apie Izraelio skonius ir kviečia išbandyti Izraelyje itin populiarius ir por...
Tarp lietuviškos ir žydiškos virtuvės panašumų yra labai daug, izraeliečiai, ypač turintys litvakiškų šaknų, Lietuvoje gali pasijausti taip, tarsi žydiškos šventės čia minimos visus metus. Taip sako knygos „Izraelio skoniai. Šventės ir kasdiena“ autorė Nida Degutienė. „Daugiausia panašumų yra tradic...
Žydų virtuvė turi ne vieną gardų patiekalą, ir vienas populiariausių šalyje gatvės maisto užkandžių sabih – ne išimtis. Jį ypač turėtų mėgti vegetariško maisto propaguotojai.
Žydų tautą sudaro dvi etninės grupės – aškenaziai ir sefardai. Skirtinga ne tik šių žmonių, priklausančių šioms grupėms išvaizda, bet ir jų virtuvė. Aškenazių virtuvėje dominuoja patiekalai, kilę iš Šiaurės Europos. Gyvendamos atšiauriose sąlygose europiečių žydų – aškenazių moterys dėl gyvenimo ir ...