Redakcijai susisiekus su prekybos tinklo „Aibe“ atstovais jie paaiškino, kad kadangi neaišku kurioje tiksliai parduotuvių nuotrauka daryta, jie negalintys suteikti daugiau informacijos, mat „Aibės“ parduotuvių tinklas veikia franšizės principu, o parduotuves valdo daugiau nei 200 juridinių asmenų visoje Lietuvoje.

Tačiau „Delfi“ pavyko susisiekti su, kaip galima matyti etiketėje, šioje parduotuvėje skystį tiekusia UAB „Sangaida“.

Įmonės direktorė Aleksandra Miller patvirtino, kad būtent jų įmonė tiekia ši skystį kai kurioms „Aibės“ parduotuvėms.

„Mes esame distribucinė kompanija ir prekiaujame dezinfekciniu skysčiu. Mes jį perkame šiai dienai iš Lietuvos gamintojų.

Šiandien šio produkto trūkumas yra didžiulis ir kainos yra labai nestabilios. Kaip mums aiškino gamintojai – viskas dėl pagrindinių žaliavų trūkumo“, – sakė ji.

Kaip pasakojo, įmonė skystį parduoda juridiniams asmenims, o šiuo atveju skystį matomai įsigijo šios parduotuvės „Aibė“ savininkas.

„Tačiau kuris tiksliai, neatseksiu, nes mes kai kurioms „Aibės“ ženklo parduotuvėms ir tiekiame tą produkciją“, – pridūrė ji.

Pasakyti, už kokią tiksliai kainą įmonė skystį parduoda „Aibei“, direktorė teigė pasakyti taip pat negalinti, nes kainos šiuo metu labai svyruoja.

„Galiu tik pasakyti, kad mes perkam brangiau nei prieš kurį laiką pardavinėjome. Produkto kaina labai nestabili ir yra labai stipriai pakilusi“, – sakė ji, bet teigė, kad paklausa skysčiui šiandien yra labai didelė.

„Delfi“ susisiekė su dezinfekcinio skysčio gamintoju „Vilniaus degtinės“ vadovu Roku Mituzu, kuris patvirtino, kad dezinfekcinio skysčio kaina šiandien tikrai auga.

„Ji be abejo keičiasi. Per kelias savaites, kai pradėjome šį projektą, žaliavų kaina pašoko dvigubai, o tam tikrų žaliavų – ir -nioliką kartų į didžiąją pusę.

Kadaise mes 4 litrų bakelį didmenai pardavinėjome už kainą iki 10 Eur, tai dabar, sakyčiau, iki 20 Eur. Gal koks 13-15 Eur, tačiau ji keičiasi kiekvieną dieną, bet 50 Eur – čia jau brangoka“, – sakė jis.

R. Mituzas patikino, kad prekybos tinkluose 5 litrų dezinfekcinio „Vilniaus degtinės“ pagaminto skysčio šiandien galima įsigyti maždaug už 30 Eur.

Delfi primena, kad trečiadienį Vyriausybė nusprendė, kad esant poreikiui, galės reguliuoti būtiniausių produktų kainas.

„Šis įrankis nukreiptas, pirmiausiai, į tuos sektorius, kurie naudojantis valstybėje ekstremalia situacija, bando nesąžiningai kelti būtiniausių visuomenės saugumui, sveikatai prekių kainas“, – sakė Saulius Skvernelis.

Nustačius būtinų prekių ir paslaugų trūkumą ar gamintojų, pardavėjų ar paslaugų teikėjų piktnaudžiavimą susiklosčiusia ekstremalia situacija siekiant gauti nepagrįstų pajamų ar pelno, Valstybinė vartotojų teisių tarnyba (VVTAT) apie tai informuos valstybės operacijų vadovą, kuris galėtų siūlyti Vyriausybei priimti sprendimą dėl kainų reguliavimo ir pardavimo sąlygų bei kitų ribojimų nustatymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (852)