Penktadienį jie finišavo antri ir galutinėje olimpinių pavienių dviviečių varžybų įskaitoje užėmė aštuntą vietą.

„Pabaigoje spaudėme iki galo, atidavėme 110 proc. Kai brolis už nugaros man šūktelėjo, „vyniojau“ iki pat galo“, – paskutinę 500 m atkarpą, per kurią buvo aplenktos trys konkurentų įgulos, prisiminė Domantas.

„Tiesiog pasakiau „op!“ – brolis iš vieno žodelio viską supranta“, – pridūrė valties priekyje sėdintis Dovydas.

Anot brolių, jie sąmoningai stengėsi neperskubėti pirmame kilometre, kad galėtų atakuoti pabaigoje.

„Jautėme turintys rezervo. Dar 100 m – galėjome ir pirmi būti“, – šyptelėjo Dovydas.

2 km distanciją lietuviai įveikė per 6 min. 25,94 sek. ir nuo B finalą laimėjusių Naujosios Zelandijos atstovų Danieliaus Williamsono bei Phillipo Wilsono atsiliko mažiau nei pusantros sekundės.

Verždamiesi pro varžovus nuotolio pabaigoje broliai kovojo ne tik dėl garbės.

8-a vieta olimpinėse žaidynėse yra paskutinė, už kurią valstybė skiria premijas – Stankūnams atiteks po 8,5 tūkst. eurų.

„Be to, išaugs mūsų stipendijos, ir pasiruošimui bus skirta daugiau pinigų. Tuo tikrai džiaugiamės“, – pažymėjo Dovydas.

Įdomu, jog olimpiniai debiutantai yra identiški dvyniai.

Tai suteikia privalumų irkluojant pavienę dvivietę.

„Labai svarbu, kad abiejų sportininkų yris būtų vienodas. O mes su broliu esame fiziologiškai visiškai vienodi, mums ne taip sunku „susiirkluoti“.

Bet vietomis valtyje lengvai apsikeisti nepavyktų ir mums – kaip jau išmokome, taip irkluojame. Jei bandytume, būtų tas pats kaip važiuoti dviračiu apsukus vairą į priešingą pusę“, – aiškino Domantas.

Beje, greta Paryžiaus esančiame irklavimo kanale Lietuvos olimpiečius iš tribūnų palaikė ir trečiasis brolis Stankūnas – vyresnysis Povilas, kuris taip pat užsiima šiuo sportu.

„Jei jis pasistengs, gal visi sėsime į keturvietę“, – pokštavo Dovydas.

„Tik ketvirto jau reikėtų paieškoti“, – atitarė Domantas.

Olimpiniais šios rungties čempionais taip pat tapo broliai – tituluoti kroatai Martinas ir Valentas Sinkovičiai, olimpinį auksą nukalę trečiose žaidynėse iš eilės. Sidabras keliaus į Didžiąją Britaniją, bronza – į Šveicariją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją