Sekmadienį mūsiškiai 20:18 patiesė serbus ir įsirašę ketvirtą pergalę aštuonių komandų grupėje liko trečioje vietoje.

Tiesiai į pusfinalį pateko dvi geriausios grupės etapo rinktinės – Latvija ir Nyderlandai, o užėmusios 3-6 pozicijas dar šį vakarą varžysis ketvirtfinaliuose. Šiuose be lietuvių ir lenkų žais Serbija ir šeimininkė Prancūzija.

Likusioms dviem ekipoms – JAV ir Kinijai – žaidynės baigsis. Lietuva tiesiai tarp keturių stipriausių būtų patekusi, jeigu JAV būtų nugalėjusi Nyderlandus, tačiau tai neįvyko.

„Savo darbą padarėme ir liko svarbiausios rungtynės. Manau, kad viską lems psichologija. Prieš lenkus visada laimime, bet reikės susitvarkyti psichologiškai. Tikrai geriau nei su šeimininkais žaisti pilnoje arenoje. Lietuvių bruožas mūsų tas – ketvirtfinaliai“, – liūdnai nutęsė D. Novickas, galvoje turėdamas tai, kad mūsų rinktinėms vis nesiseka peržengti šio barjero.

Nuo pergalingo mačo su Serbija pabaigos iki rungtynių su Lenkija komanda turės tik kelias valandas poilsio.

„Einame pavalgyti, pasėdėti, pažiūrėsime video. Viskas priklauso nuo psichologijos. Jeigu viską įvykdysime, neduosime įsisiausti jų metikams, kurie per rankas gali bet ką pataikyti, manau, kad viskas bus gerai. Jeigu sukris pirmi metimai – važiuojame“, – dėstė treneris.

Paryžiuje Lietuva kaimyninės šalies rinktinę jau įveikė – 21:12.

Susitikime su Serbija lietuviai labai anksti išnaudojo komandinių pražangų limitą – sužaidus vos kiek mažiau nei keturias minutes. Tai apribojo mūsiškių agresyvumą gynyboje ir serbai po Dejano Majstorovičiaus dvitaškio ir dar dviejų iš eilės sėkmingų vieno taško vertės atakų atitrūko 18:14.

Vis tik nuo šio momento dominavo mūsiškiai, pasaulio čempionams įkrėtę šešis taškus be atsako ir uždarę mačą juos įveikė pirmą kartą istorijoje.

„Septyni ar aštuoni. Du finalai, ketvirtfinalis. Daug buvo“, – praeities pralaimėjimus Serbijai skaičiavo D. Novickas. – Dar nėra džiaugsmo, nes ne čia revanšą dar pasiekėme. Pasidžiaugsime, jeigu laimėsime prieš lenkus. Lenkas gali išauti..“

„Jeigu tai būti atkrintamosios, būtų daug geriau. Dar su jais galime susitikti – pasiimame tą tašką ir einame toliau“, – džiaugsmą tramdė ir Arūnas Pukelis. – Svarbiausia, kad nepalūžome po pirmų dviejų rungtynių. Turnyras yra ilgas. Svarbiausia yra finišo tiesioji, rungtynės tikrai buvo geros.“

Kad tai buvo geriausios lietuvių rungtynės sutiko ir Evaldas Džiaugys.

„Tikrai geriausios. Nebuvome jų dar nugalėję, pagaliau tą padarėme rimtame turnyre. Įtampa nukritusi, pradedame rodyti žaidimą, kurį galime žaisti“, – teigė jis.

Rungtynės su Lenkija Lietuvos laiku prasidės 22.30 val. Pusfinaliai vyks pirmadienį, rugpjūčio 5 d.

Grupės etape Dainiaus Novicko auklėtiniai prieš tai įveikė Kiniją (21:16), Lenkiją (21:12) ir JAV (20:18), bet nusileido Nyderlandams (18:19), Prancūzijai (20:21) ir olimpinei čempionei Latvijai (14:21).