28-erių sportininkas atrankos varžybose atliko tik vieną įskaitinį metimą ir ietis skriejo 79,40 m. Lietuvio užimta vieta – 21-a. Kvalifikacijoje dalyvavo 32 ieties metikai, suskirstyti į dvi grupes.

Atlikdamas pirmą bandymą E. Matusevičius užmynė liniją, o antrasis buvo toks nenusisekęs, kad pats sportininkas specialiai ją peržengė dar kartą.

„Nieko gero, ką čia daugiau pasakysi, – apie savo pasirodymą atsiliepė jis. – Nesusitvarkiau su galva. Jaučiausi gerai, per apšilimą – labai gerai. Nežinau, po pirmo bandymo išsiblaškiau, kai vos vos peržengiau tą liniją. Išmečiau gerą metimą, nežinau, kiek nulėkė, šiek tiek myniau liniją ir nežinau, pamečiau galvą. Turi mokėti save sugriebti, bandžiau save vėl suimti, bet galva nedirbo.“

Finalo normatyvas buvo 84 m., jį įvykdė devyni sportininkai, o geriausią rezultatą pasiekė indas Neerajus Chopra – 89,34 m. Paskutinis rezultatas, garantavęs vietą finale – 82,91 m.

„Technika nesigavo. Kai gaunasi technika, būna rezultatai. Dabar šiek tiek su keliu buvo bėdų, bet šiandien jokių skausmų ar diskomforto nejaučiau, jaučiausi šimtu procentų, bet būna visokių varžybų. Šį kartą buvo prastesnės. Dirbsiu toliau, kad tai nepasikartotų.

Reikės pažiūrėti vaizdo įrašą. Visiškai mečiau ne kaip aš, visi judesiai atrodė ne mano, reikia padirbėti su galva. Pats sau spaudimo daug užsidėjęs buvau, nesusivaldžiau su juo. Norėjau į finalą, bet kai pats daug nori ir sukeli sau tą spaudimą. Reikėjo labiau atsipalaiduoti“, – kalbėjo E. Matusevičius.

Tai jam buvo antrosios olimpinės žaidynės. Prieš trejus metus Tokijuje ietis skriejo 81,24 m ir tada toks rezultatas taip pat neatvėrė kelio į finalą – lietuvis užėmė 14-ą vietą.

„Aišku, – norą startuoti ir trečiose žaidynėse išreiškė E. Matusevičius. – Tikiuosi ir pats ir tikiuosi, kad jos bus geriausios.“

Lietuvis šį sezoną ietį yra metęs 85 m 68 cm, jam priklauso Lietuvos rekordas – 89 m 17 cm. Šių metų Europos čempionate Romoje E. Matusevičius liko visai šalia prizininkų pakylos – ketvirtas.

Vyrų ieties metimo finalas vyks ketvirtadienį.