36-erių sportininkas trečiadienį varžėsi vyrų vienviečių baidarių 1000 metrų irklavimo atrankoje ir trečiame plaukime buvo ketvirtas (3:38,02 min.). Į pusfinalį tiesiogiai pateko vengras Balintas Kopaszas (3:26,44 min.) ir argentinietis Agustinas Vernice’as (3:27,18 min.).

Ketvirtfinalio lenktynėse, vykusiose popiet, A. Olijnikui taip pat nepavyko atsigriebti. Jis užtruko 3:36,72 min. ir trečiajame plaukime buvo ketvirtas. Mūsiškis nusileido dviem ispanams ir uzbekui. Galutinėje rikiuotėje Andrejus liko 19-as.

„Mano tikslas buvo patekti tarp šešiolikos stipriausių, bet aš jo neįvykdžiau. Tai yra pasekmė, nes pastaruosius pusantrų metų skyriau dvivietei, o ši rungtis yra dvigubai ilgesnė, jai reikia daugiau specifinio dėmesio. Netikėjau, kad gali tiek trūkti jėgų.

2021 m. debiutavau šioje rungtyje, pasaulyje likau šeštas, bet tada pradėjome daugiau dėmesio skirti dvivietei. Tikrai netikėjau, kad dvivietės rungtis susiklostys taip nepalankiai. Pagrindinė užduotis buvo išsimiegoti naktį. Mano smegenys yra triukšmingos – kartais jos mėgsta ir pasikalbėti, ir pasvajoti. Bet pavyko išsimiegoti ir atsigauti. Rezultatas toks, koks yra.

Tikslas buvo pabandyti papulti iš karto į pusfinalį. Varžovai labai stiprūs – olimpinis, pasaulio čempionas. Tikėjau, kad galiu. Po 750 m jaučiau, kad galingo spurto ir finišo nepadarysiu. Tada apsiraminau emociškai ir bandžiau kauptis vakarui, kad išsaugočiau dalelę jėgų“, – po finišo sakė A. Olijnikas.

Vis tik atsigriebti pataupius jėgų nepavyko.

„Mano tikslas buvo pasiekti finišą. To ir siekiau. Pradėjau finišuoti likus 250 m, kai gerai jaučiuosi paskutinę dalį galiu greitai nuirkluoti, bet dabar likus šimtui metrui dingo vaizdas, laktatas susikaupė tiek raumenyse, kad valios pastangomis stengiausi kuo greičiau baigti distanciją“, – prisiminė jis.

Primename, kad pirmą varžybų dieną A. Olijnikas su Mindaugu Maldoniu liko per plauką nuo dviviečių baidarių 500 m distancijos pusfinalio.

Atrankoje nesugriebę bilieto į pusfinalį jo lietuviai siekė ketvirtfinalyje, kur 12 įgulų buvo suskirstyti į du plaukimus. Pirmajame jų A. Olijnikas ir M. Maldonis finišavo penkti – nuo ketvirtosios vietos atsiliko vos 0,01 sek. O į kitą etapą žengė keturios komandos.

„Pagrindinė užduotis buvo susidoroti su liūdesiu (prieš šiandienos startą, – aut.). Net skambinant šeimai, savo vaikui, kuris užduoda klausimus ir sako, kad tu turbūt taupei jėgas, ašaros net kaupiasi ir neturiu, ką atsakyti“, – šyptelėjo irkluotojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją