„Beveik prieš 20 metų, kai kulinarinis internetas buvo dar vystykluose, viename forume susipažinau su nuostabiąja Ayn Markachev, gyvenančia JAV. Jos nuotraukos buvo tobulos, net ir praėjus tiek metų jos atrodo puikiai. Taip pat net ir dabar dažnai sutinku jos receptus jau dabartiniame kulinete. Paprasti ir visada šimtaprocentiniai. Man labai patiko jos iškeptas „Gateau aux Pommes“ (pyragas su obuoliais – pranc.), tad dažnai jį kepu ir noriu pasidalinti su jumis. Aišku, jau savąją interpretaciją“, – sako Elžbieta ir kviečia išbandyti savo patobulintą receptą.

Obuolių pyragas

Prancūziškas tobulai obuolingas obuolių pyragas

Tešlai:

100 g miltų

100 g cukraus

1 šaukštelio kepimo miltelių

žiupsnelio druskos

vanilės pastos

3 kiaušinių

50 ml aliejaus

100 ml pieno

900 g rūgščių obuolių

citrinos sulčių obuoliams apšlakstyti

Užpilui:

50 g cukraus

1 kiaušinio

50 g ištirpinto sviesto

Obuolių pyragas

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. 24 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.

2. Obuolius nulupkite, supjaustyti plonais griežinėliais. Pašlakstykite citrinos sultimis, palikite kelioms minutėms, po to nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir suberkite į formą.

3. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską, kitame išplakite kiaušinius su cukrumi ir su vanile, aliejų, pieną. Miltų ir kiaušinių mases sumaišykite kartu ir supilkite į formą ant obuolių. Lengvai pakratykite. Tešlos nebus daug, neišsigąskite.

4. Kepkite apie 30 min., kol paviršius pagels. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite užpilui skirtus produktus ir gauta mase apipilkite pyragą. Kepkite dar 20 min.

5. Patiekite dar šiltą su ledais arba plakta grietinėle. Skanaus!