Moteris 30 dienų vietoj kavos gėrė žaliąją arbatą ir teigia pajutusi tris didelius pokyčius, kurie teigiamai paveikė jos gyvenimą.

Rytai tapo ramesni ir mažiau įtempti, gėrimas padėjo jai geriau mąstyti ir susikaupti atliekant kasdienes užduotis, o skrandis nurimo, – savo straipsnyje portale eatthis.com pasakojo Alexa Mellardo.

Susiję straipsniai
Rytinis gėrimas
Rytinis gėrimas
FOTO: Oksana Karuna | Shutterstock

Autorė pažymėjo, kad iš pradžių ji gėrė vieną puodelį arbatos ryte ir antrą puodelį po pietų. Vėliau, norėdama padidinti kofeino kiekį ir gauti daugiau energijos, žurnalistė į savo racioną įtraukė ir trečią puodelį arbatos.

Verta pabrėžti, kad žaliojoje arbatoje yra daug mažiau kofeino nei kavoje.

„Įprastas rytinis puodelis kavos mane tikrai pažadina, tačiau už tai reikia mokėti tam tikrą kainą. Kava verčia mane jaustis neramiai, įsitempusiai ir nervingai. Tačiau kai perėjau prie žaliosios arbatos, pastebėjau, kad mano rytai tapo daug mažiau įtempti ir tikrai daug ramesni“, – teigiama straipsnyje.

Medicinos mokslų daktarė Amy Goodson, sertifikuota mitybos specialistė ir sporto dietologė, pabrėžė, kad kofeinas yra natūralus stimuliatorius.

„Ši medžiaga „stiprina centrinės nervų sistemos veiklą ir didina neuromediatorių, tokių kaip dopaminas ir noradrenalinas, išsiskyrimą. Dėl to gali padidėti budrumas ir pagreitėti medžiagų apykaita, todėl sudeginama daugiau kalorijų“, – paaiškino ekspertė ji.

A. Mellardo taip pat pasidalijo, kad pakeitusi kavą į žaliąją arbatą pradėjo aiškiau mąstyti.

„Kofeino ir L-teanino, amino rūgšties, esančios žaliojoje arbatoje, derinys gali turėti teigiamą poveikį kognityvinėms funkcijoms. Jis gali padidinti budrumą ir pagerinti nuotaiką be nervingumo jausmo, kuris dažnai siejamas su dideliu kofeino kiekiu“, – pabrėžė gydytoja.

Rytinis gėrimas
Rytinis gėrimas
FOTO: Sabtarin | Shutterstock

Žurnalistė patvirtino, kad kava nuolat dirgino jos skrandį, o žalioji arbata jį nuramino.

Dietologės pastebėjimu, žaliojoje arbatoje yra daug natūralių biologiškai aktyvių medžiagų, kurios yra „galingi antioksidantai“.

„Antioksidantai padeda neutralizuoti organizme esančius laisvuosius radikalus (kurie skatina uždegimą), mažina oksidacinį stresą ir uždegimą“, – teigė Goodson.

Rekomenduojame
Pažymėti
Dalintis
Nuomonės