Čia galima rasti net šaldytus blynus ir cepelinus. Šį kartą su mūsų perdirbėjais tai neturi nieko bendro – čia Karaliaučiaus srities rinkodaros guru dėlionės. Nuotraukos iš tenykščio „Spar" tinklo puslapio.

Gamintojas „Momino" įmonė, registruota Kaliningrade.

„Nenuostabu, kad Karaliaučiaus srityje daromi lietuviško tipo produktai. Jau pora dešimtmečių, pasinaudoję lietuviškų technologų patirtimi jie ten „kepa“ lietuviško tipo duoną, vytina, rūkina dešras. Kartais gaunasi geriau, kartais blogiau. Lietuva daugeliui srities gyventojų buvo toks „naminis“ užsienis, kur galėjai nuvažiuoti savaitgalį apsipirkti pavalgyti.

Ir nors nuo 2014 buvo taikomos abipusės sankcijos – tikrų lietuviškų, lenkiškų šviežių produktų dėl to, kad žmonių judėjimas per sienas nebuvo apsunkintas, lietuviškų produktų buvo pilni turgūs. Dabar kelionės kiek suvaržytos – greičiausiai tai lems ir vietinių „importinių“ prekių asortimento didėjimą“, – kodėl Karaliaučiaus gyventojai vis mėgina valgyti „lietuviškus“ gaminius, pasakoja Petras Čepkauskas, „Pricer LT“ vienas iš vadovų.

Pasak jo, svarbu ir tai, kad Karaliaučius daliai Rusijos piliečių, kurie negali išvykti į Europą, tapo „naminiais“ Vakarais ir vis dar prieinama „Pribaltika“, tas irgi skatina vietinius gamintojus gaminti kaimyninių šalių produktų versijas, kad turistai galėtų ir paragauti ir išsivežti. Beje vietinis turizmas srityje klesti – į milijono gyventojų neturintį regioną, praeitas metais buvo atvykę 1,8 mln turistų, o šiais metais planuojama apie 2.

„Ekonomiškai mums iš to jokios naudos aišku nėra, o iš kitos pusės čia tiek verslo, tiek valstybės darbo brokas, kad lietuviški produktai įdomūs tik rusiškam vartotojui, o didelių kaimyninių šalių – Lenkijos, Vokietijos ir kitose rinkose mes dalyvaujame tik kaip maisto pramonės žaliavos – grietinėlės, sūrio pusfabrikačių, bei nostalginių sovietinių produktų versijų tiekėjai, kur mūsų pagrindinis argumentas yra kaina, o ne produkto unikalumas“, – konstatuoja ekspertas.

Lietuviški gaminiai ne vieninteliai, kuriuos kopijuoja rusai. Kaliningrado SPAR prekybos centruose pasirodė „Bedronkovsky“ dešrelės, kurios neturi nieko bendra su lenkiškomis parduotuvėmis. Taip rašo sputniknews.com.

„Į Kaliningrado srities gyventojų aistrą mėsos gaminiams iš Lenkijos atsižvelgė vietiniai mažmenininkai. „Bedronkovskie“ dešreles dabar galite įsigyti Kaliningrado prekybos centrų tinkle SPAR“, – rašo lenkiškas leidinys.

Žurnalistų teigimu, kiaulienos dešrelės, vadinamos „Bedronkovskiu“, kainuoja 89,9 (kiek daugiau nei 10 eurų) rublio už pusę kilogramo. Pakuotė primena Lenkijos prekybos tinklo „Biedronka“ logotipą.

Čia reklaminis video, kaip teisingai pagaminti rusišką cepeliną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)