blynai

501 straipsnių

Blynai (jidiš בלינצע, lenk. bliny, brus. бліны) – populiarus valgis Rytų Europos šalyse. Pavadinimas kilęs iš senųjų slavų kalbos žodžio mlin 'malti'. Lietuvoje tai tradicinis Užgavėnių patiekalas.

Egidija pasidalijo marokietiškų blynų receptu be pieno ir kiaušinių – sekėjai išbandė ir negali atsidžiaugti

Blynai su obuoliais – pagaminsite greitai, valgysite skaniai

Blynai su varške – niekas neatsisakys

Žemaičių blynai – dėl tokių gardžių pietų verta pasistengti

Lietiniai blynai – tiesiog tobulo apelsinininio skonio!

Blynai su varške pusryčiams – patys skaniausi

Lietiniai blynai su varške – niekada neatsibosta

Morkų blyneliai su tahini padažu – bus taip skanu, kad tikrai kartosite

Eliza dalijasi pamoka, kaip pagaminti gardžiausius žemaičių blynus: nebijokite eksperimentuoti

Kai norisi blynų, bet sotesnių, renkamės lietinius su vištiena. Beje, tai puikus būdas nuo pietų ar vakarienės likusią virtą, keptą ar atroškintą vištieną, kurią belieka susmulkinti. Lietinius su vištiena valgykite su grietine ar jogurtu.

Plonyčius, traškiais krašteliais – tokių lietinių blynų dažnas neatsisakytų tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. O kad būtų gardžiau ir sočiau, pasigaminkite varškės įdarą. Lietinius blynus valgykite su uogiene, jogurtu ar šviežiomis uogomis.

Roma Macijauskaitė

Yra receptai ir yra receptai „Iš aukso fondo“. Delfi Maistas jau keleri metai renka išskirtinius receptus, kurie į mūsų virtuves atėjo iš tėvų, senelių, giminaičių. Tai tokie receptai, kurie gyvuoja keliasdešimt ar net per šimtą metų, tačiau iki šiol pagal juos tebėra gaminami patiekalai – gardūs, k...