Kalėdinės mugės Europos miestuose yra populiari atrakcija, sulaukianti tiek vietinių, tiek turistų susidomėjimo. „Delfi“ apsilankė Prahos kalėdinėje mugėje ir patyrinėjo, kiek joje kainuoja įvairios gėrybės ir ar kainos labai skiriasi nuo pamatytų Vilniaus mugėje.
blynai
504 straipsnių
Blynai (jidiš בלינצע, lenk. bliny, brus. бліны) – populiarus valgis Rytų Europos šalyse. Pavadinimas kilęs iš senųjų slavų kalbos žodžio mlin 'malti'. Lietuvoje tai tradicinis Užgavėnių patiekalas.
Blynai su obuoliais – pagaminsite greitai, valgysite skaniai
Blynai su varške – niekas neatsisakys
Žemaičių blynai – dėl tokių gardžių pietų verta pasistengti
Lietiniai blynai – tiesiog tobulo apelsinininio skonio!
Blynai su varške pusryčiams – patys skaniausi
Lietiniai blynai su varške – niekada neatsibosta
Morkų blyneliai su tahini padažu – bus taip skanu, kad tikrai kartosite
Eliza dalijasi pamoka, kaip pagaminti gardžiausius žemaičių blynus: nebijokite eksperimentuoti
Neseniai močiutės netekusi maisto tinklaraščio „IngaLill’s Kitchen“ autorė Inga Lill atkreipia dėmesį, kaip svarbu išsaugoti senolių receptus, antraip jų niekada nebesužinosime. Tad šiandien ji dalijasi kadaise iš senolės išmoktu receptu, pagal kurį ruošiami blynai yra tiesiog fantastiško skonio.
Ueno Ameyoko gatvė, anot Tokijo gyventojų, labai atspindi jų miestą. Jeigu reikėtų turistui parodyti gatvytę, kuri grynai yra Tokijas, vietiniai jį atvestų čia. Ant tilto nuolatos važiuoja traukiniai, o po bėgiais vyksta viskas, kas įmanoma: stovi ir kavinės, ir parduotuvės, ir kitos įstaigos, sako ...
Turbūt 9 iš 10 pasakys, kad amerikietiškus blynelius mėgsta be galo ir valgytų juos pusryčiams kiekvieną savaitgąlį. Po teisybei, mėgautis amerikietiškais blyneliais galite ir dažniau – pasigaminti juos namuose gana nesudėtinga.
Pusryčiams ar vakarienei kepami blynai su bananais ir varške yra tiesiog tobuli. Purūs, lengvučiai ir tikrai tirpstantys burnoje. Blynus su bananais ir varške patiekite medumi, plakta grietinėle ar uogiene.
Lietinius blynus mėgsta tiek maži, tiek dideli. Prikepus visą jų kalną galima valgyti vienus ar įdaryti varške, mėsa, sūriu ir kitais įdarais. Skaniausi lietiniai blynai karšti – tiesiai iš keptuvės.
Kai darže noksta cukinijos, gaminame traškius cukinijų blynelius. Sūris suteiks pikantiško poskonio. Cukinijų blynelius valgykte su grietine ar jogurtu.
Tiek vaikų, tiek suaugusiųjų mėgiamus varškėtukus šįkart ruošime kitaip. Gaminsime citrininius. Iškeptus citrininius varškėtukus patiekite apibarstytus cukraus pudra ir vaisiais.
Bulvinius vaflius galima valgyti vienus, o galima patiekti kaip garnyrą. Žinoma, skaniausi – karšti. Bulvinius vaflius noriai ragaus ir vaikai.
Pietūs bus gardūs ir sotūs, jei gaminsite bulvinius blynus su kiaušiniu. Kepkite ir valgykite iškart, kol patiekalas dar karštas. Neabejojame – ši bulvinių blynų su kiaušiniu versija jūsų virtuvėje įsitvirtins ilgam.
Cukinijų blyneliai – paprasta, greita, o kaip skanu. varškė patiekalui suteiks purumo ir skonio sodrumo. Valgykite cukinijų blynelius vos iškeptus.
Blynai su obuoliais – vienas paprasčiausių ir, gal nesuklysime, populiariausių recepetų pusryčiams. Greitai pagaminami sveikesni blynai patinka visiems, kas tik mėgsta tokius patiekalus. Pateikite blynus su obuoliais apibarstę cukraus pudra su cinamonu ar mėgiama uogiene.
Varškėčiai su bananais yra iš tų receptų, kurie įrašomi į šeimos patiekalų knygą. Jie tokie, kurie visada pasiseks, o svarbiausia – gardūs nuo pirmo kąsnio. Šis keptų varškėčių su bananais receptas – kaip tik toks.
Blynai su varške mėgstami kiekvienuose namuose. Pagaminti lietinius užtrunka, tačiau neabjeotinai šie blynai su varške yra labai gardūs.
Šįkart pusryčiams ar pietums gaminsime kakavinius lietinius. Sodrios šokolado spalvos kvapnūs blynai ne tik gardūs, tačiau ir atrodo itin patraukliai. Kakavinių lietinių niekada neatsisako šokoladinių patiekalų mėgėjai.
Kai norisi blynų, bet sotesnių, renkamės lietinius su vištiena. Beje, tai puikus būdas nuo pietų ar vakarienės likusią virtą, keptą ar atroškintą vištieną, kurią belieka susmulkinti. Lietinius su vištiena valgykite su grietine ar jogurtu.
Tobuli lietiniai blynai. Prie jų paruošė karamelizuotų apelsinų padažą. Dar puikiai tiktų šokoladinis padažas, nes lietiniai blynai nuostabiai dera su šokoladu.
Nostalgiją keliantys lietuviški patiekalai – šie 10 receptų ne vienam sukels pačius geriausius prisiminimus (5)
Šie patiekalai niekada nenusibosta, o norint juos gaminti nereikia ypatingos progos. Tad šiandien dalijuosi nostalgiškais lietuviškų patiekalų receptais. Kai kuriems tai bus proga prisiminti senus gerus skonius, o kai kam – puiki galimybė praturtinti savo valgiaraštį. Tekste rasite šiuos patiekalus:...
Kai oras už lango primena ne pavasarį, o gilų rudenį, taip ir norisi šildančio, komfortą teikiančio maisto. Maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ kūrėja Audronė Zemenskienė ta proga kviečia išsikepti sočių ir gardžių bulvinių blynų su mėsa.
Blynai su varške – tokie universalūs, kad tinka ir pusryčiams, ir vakarienei. Juos mėgsta ir mažas, ir didelis. Blynus su varške patiekite iškart, apibarstę cukraus pudra.