blynai

513 straipsnių

Blynai (jidiš בלינצע, lenk. bliny, brus. бліны) – populiarus valgis Rytų Europos šalyse. Pavadinimas kilęs iš senųjų slavų kalbos žodžio mlin 'malti'. Lietuvoje tai tradicinis Užgavėnių patiekalas.

A pancake, also known as a hotcake, griddlecake, or flapjack, is a flat cake, often thin and round, prepared from a starch-based batter that may contain eggs, milk, and butter, and then cooked on a hot surface such as a griddle or frying pan. It is a type of batter bread.

Tradiciniai Užgavėnių blynai – tokie gardūs ir sotūs, kad laukia tikras apsivalgymas

Skaniausi Norvilų pusryčiai, kuriems nėra lygių: norint, kad blynai būtų traškūs, tradicinį ingredientą keiskite kitu

Egidija pasidalijo marokietiškų blynų receptu be pieno ir kiaušinių – sekėjai išbandė ir negali atsidžiaugti

Blynai su obuoliais – pagaminsite greitai, valgysite skaniai

Užgavėnėms – 10 blynų receptų: bus patenkinti visų norai

Blynai su varške – niekas neatsisakys

Žemaičių blynai – dėl tokių gardžių pietų verta pasistengti

Lietiniai blynai – tiesiog tobulo apelsinininio skonio!

Blynai su varške pusryčiams – patys skaniausi

Lietiniai blynai su varške – niekada neatsibosta

Morkų blyneliai su tahini padažu – bus taip skanu, kad tikrai kartosite

Eliza dalijasi pamoka, kaip pagaminti gardžiausius žemaičių blynus: nebijokite eksperimentuoti

Roma Macijauskaitė

Feisbuko grupėje „Kaimiški receptai pasidalijusi kelių receptų nuotraukomis, Sonata Stupurienė sulaukė replikų, kad tai nėra kaimiškas maistas. „Aš niekada neskirstau žmonių į kaimiečius ir miestiečius – juk jei norisi valgyti gražiau patiektą maistą, nereiškia, kad esi kitoks“, – sako moteris, šiuo...

2025.03.19 18:22
Reda Barkauskaitė

Užgavėnės šiemet bus švenčiamos kovo 4-ąją, antradienį, vis dėlto daugelis savivaldybių linksmybes pradės jau ateinantį šeštadienį. Rodos, toks sprendimas itin palankus tiems, kurie šią šventę mini pagal tradicijas ir su trenksmu. Etnografė Eglė Valentė pabrėžia, kad Užgavėnes derėtų švęsti bent kel...

2025.03.01 21:30
Roma Macijauskaitė

Gal ir ne kiekvienas per Užgavėnes išsiruošia į persirengėlių mūšį, bet blynus kepa tikrai visi. O kiek valgytojų, tiek skonių. Tai puikiai žino tris vaikus auginanti maisto tinklaraščio „Valgė spalvė“ autorė Živilė Stumbrienė. Todėl šiandien alytiškė dalijasi net 10-ia blynų receptų ir tiki, kad či...

2025.03.01 18:41
Orijus Gasanovas, Ema Miliūnaitė

Ueno Ameyoko gatvė, anot Tokijo gyventojų, labai atspindi jų miestą. Jeigu reikėtų turistui parodyti gatvytę, kuri grynai yra Tokijas, vietiniai jį atvestų čia. Ant tilto nuolatos važiuoja traukiniai, o po bėgiais vyksta viskas, kas įmanoma: stovi ir kavinės, ir parduotuvės, ir kitos įstaigos, sako ...

2024.11.22 20:41