Anglijoje ir šiais laikais jų sėjama daugiau negu morkų. Ypač geros pastarnokų dietinės savybės, ji labai lengvai virškinama. Eteriniai aliejai suteikia stiproką, o įpratus ir mielą kvapą.
Tai viena atspariausių žemoms temperatūroms daržovių. Dygsta jau esant 3 laipsniams, daigeliai nebijo šalnų net iki –5 laipsnių, o suaugę augalai dar didesnį šaltį gali iškęsti. Todėl dalį pastarnokų galime palikti nenukasę. Peržiemoję po sniegu, pavasarį jie būna sultingesni, skanesni nei laikyti rūsyje.
Pastarnokai ne tokie reiklūs dirvai, kaip, pavyzdžiui, morkos ar petražolės. Jeigu pakaks drėgmės, tai ir prastesniame sodo kampelyje užderės. Tręšiame juos taip pat kaip morkas, geriausiai tomis kompleksinėmis trąšomis, kuriose mažiau azoto.
Dar keli patarimai auginantiems pastarnokus. Neravėti jų esant rasai, nes galima apsideginti švelnesnę rankų ar kojų odą. Rizikinga sėti senesnę sėklą, nes pastarnokų daigumas palyginti greitai mažėja.