Dauguma sutiks – čianachai yra tikrai gardus patiekalas. O paruošti juos – itin paprasta. Tereikia sudėti visus ingredientus į indą ir laukti, kol čianachai bus paruošti.
pastarnokai
26 straipsnių
Pastarnokas (lot. Pastinaca, angl. Parsnip, vok. Pastinake) – salierinių (Apiaceae) šeimos augalų gentis, kurioje viena Lietuvoje auganti rūšis – paprastasis pastarnokas (lot. Pastinaca sativa). Augalas iki 100 cm aukščio, šiurkščiai plaukuotas. Stiebas tvirtas, briaunuotas, lapai vieną kartą plunksniški. Žiedynas – skėtis. Skėčiai sudaryti iš 5-20 nevienodo ilgio stipinų. Žydi liepos – rugsėjo mėn. Auga pakelėse, pagrioviuose, pievose.
Daržovių apkepas su ožkų sūriu – puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Vos po pusvalandžio galėsite mėgautis sveiku ir itin gardžiu patiekalu. Iškeptą daržovių apkepas su ožkų sūriu puoškite bazilikų lapeliais.
Apetitiškai atrodo karamelizuoti pastarnokai, tiesa? Šį patiekalą galima patiekti kap garnyrą, tačiau tikrai gardus ir vienas. Karamelizuotus pastarnokus papuoškite baziliko lapeliais.
Šias daržoves lietuviai prekybos centre ignoruoja, o tikrai be reikalo: turėtų atsirasti ne tik sergančių lėkštėje (1)
Išaugus COVID-19 atvejų skaičiui, pradedame ieškoti būdų, kurie efektyviausiai padėtų sustiprinti imuninę sistemą. Vienas iš jų – į mitybos racioną įtraukti daugiau vaisių ir daržovių. Nors tokios daržovės kaip pomidorai, agurkai ar paprikos yra gerai pažįstamos ir dažnai valgomos, vis dėlto kai kur...
Pavasarį kiekvienas daržininkas pasisėja morkų ir burokėlių, bet rudenį derliumi džiaugiasi ne visi. Kodėl gi taip yra? Žinoma, priežasčių gali būti įvairių, tačiau viena tikėtinų – netinkamai pasirinktas daržovių sėjos metas.
Kitokios salotos, kurios tiks ne tik pietums, bet papuoš ir vakarienės stalą. 2 morkų 1 pastarnoko 1 svogūno 1 vidutinio burokėlio 2 šakelių rozmarino 2 šakelių čiobrelio 2 skiltelių česnako 2–3 šaukštų rapsų ir moliūgų sėklų aliejaus 3–4 SPILVA marinuotų agurkėlių 1 šaukšto pomidorų kečupo Žiupsnel...
Renata Ničajienė, „Sezoninės virtuvės“ tinklaraščio autorė sako, kad žiemą galima atlikti namų darbus, kad pavasarį būtų galima iš karto sėdi ir sodinti.
Kas gi tas pastarnokas, patyrusiems daržininkams pasakoti tikriausiai nereikia, na o tiems, kurie dar nežino, susipažinkite – tai tolimas morkų ir petražolių giminaitis, kurio tikroji kilmės šalis iki šiol nežinoma. Šiandieną pastarnokai auga Europoje, Sibire ir Kaukaze, o kulinarijoje paplitę labia...
Daugelio tvarkingų daržininkų sklypeliai sukasti jau laukia pavasario, tačiau išmanesni sėkmingai prisitaiko prie klimato kaitos suteiktų galimybių ir dalį daržovių palieka žiemoti. Rizikos yra nemažai – juk kone kasmet pasitaiko trumpalaikių speigų, tačiau bent jau iki Kalėdų darže dar gali augti n...
Skanu, originalu, o svarbiausia – sveika: mitybos ekspertė parodė, kaip pasigaminti sušius su silke (67)
Mūsų šeimos Kūčių stalas tikrai nepanašus į daugumos – jis nenukrautas didžiuliais kiekiais maisto, esame minimalistai ir jau 10 metų per šventes nepersivalgome, sako mitybos ekspertė, akademijos „Pirmas šaukštas“ įkūrėja Rita Šilenskienė. DELFI laidoje „Sveikatos receptas“ ji parodė, kaip Kūčioms l...
Po žeme užaugęs lobis – salierai, ropės ir pastarnokai: trys paprasti ir skanūs receptai su jais (4)
Bulvės, morkos, burokėliai – pačios populiariausios šakninės daržovės, kuriose gausu organizmui naudingų medžiagų. Tačiau maisto specialistai siūlo atkreipti dėmesį ir į kitas rudens gėrybes, kurios praturtina mitybą ir yra labai naudingos sveikatai. Dažnai pamirštamų ropių, pastarnokų ir kitų šakni...
Šias metais gerai užderėjus daržovėms, daugiau užaugo ir retesnių jų rūšių. Jas daržininkai dažnai pasodina iš smalsumo, bet kai šios užauga, nelabai žino, ką su jomis daryti. Apie tokių daržovių naudą ir panaudojimo būdus papasakojo dietologė ir turguje daržovėmis prekiaujantys prekybininkai.
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas. Paskatinti suvartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdų, ankštinių kultūrų ir kitų žmogaus sveikatai būtinų augalinių produktų siekia...
Pastarnokai buvo mėgstami dar viduramžiais, o Rusijoje Petro Pirmojo laikais juos net vartodavo vietoje bulvių. Ir K.Donelaitis “Metuose” ragina būrus sėti šią vertingą daržovę.
Šiai ispaniškai sriubai daržoves galite rinktis pagal save, tačiau mano recepte nurodyta daržovių kombinacija yra tikrai be galo gardi. Pastarnokai ir ropės suteikia šiek tiek saldumo ir prideda itin gero skonio. O jei savo mėgstamoje parduotuvėje pastarnokų ir ropių nerasite, juos galite pakeisti b...
Valgyti sezonines daržoves – nesunkus uždavinys pavasarį ir vasarą, tačiau atėjus šaltai žiemai tai tampa tikru iššūkiu. Norėdami mėgautis sezoniniais sveikais patiekalais rinkitės daugiausia maistinių medžiagų šaltuoju sezonu turinčias daržoves, rašo healthline.com.