-
Šiandien

Modernios technologijos žengia į Seimą: parlamentarams siūloma leisti naudoti dirbtinį intelektą 4 min.

Seimo Statutą siūloma papildyti nuostata, leisiančia parlamentarams savo veikloje naudoti dirbtinį intelektą ir kitus aukštųjų technologijų įrankius.

Nufilmuotas švytinčio objekto skrydis danguje virš Žaliųjų ežerų – tai pamačius apėmė keisti jausmai 11 min.

Vėlyvą ketvirtadienio vakarą, apie 22:55 val., danguje virš Lietuvos praskriejo iš pažiūros paslaptingas švytintis objektas. Tai buvo „Space X“ raketos „Falcon 9“ antroji pakopa, po paleidimo grįžtanti į atmosferą. Taip sutapo, kad reginys buvo matomas visoje Lietuvoje.

Propagandinės karo trofėjų parodos Maskvoje žvaigždė – JAV tankas „M1 Abrams“, neva perimtas rytinėje Ukrainoje 13 min.

Maskvoje po atviru dangumi atidaryta Rusijos okupacinių pajėgų Ukrainoje perimtų vakarietiškų tankų ir karinės technikos paroda .

Virš Lietuvos praskriejusios „SpaceX Falcon 9“ raketos pakopos vaizdas 18 min.

Su portalu Delfi virš Lietuvos praskriejančios „ SpaceX Falcon 9 “ raketos pakopos vaizdu pasidalijo ir fotografas, operatorius Irmantas Arnauskas.

Dainininkas Alen Chicco pakeitė sceninį vardą: tai buvo sunkus sprendimas 23 min.

Garsus lietuvių dainininkas Tomas Alenčikas, geriau žinomas kaip Alen Chicco , pranešė priėmęs itin svarbų sprendimą. Šįkart jo muziką ir projektus mėgstantys gerbėjai jį galės atpažinti su kitokiu sceniniu vardu.

„Pasiskolinti“ tikėjimai – kodėl vieni dvasingumo ieškotojai Rusijoje patenka į kruvinus spąstus, o kitų laukia valdžios malonės? 31 min.

Griuvus Sovietų Sąjungai Rusijoje ir posovietinėse šalyse, kaip priešprieša tradicinei religijai ir atsakas į religijų laisvę, ėmė kurtis Naujojo amžiaus idėjų įkvėpti religiniai judėjimai.

Japonijoje jau prieinamos perdirbamos sauskelnės 50 min.

Šiuolaikiniame pasaulyje perdirbimas yra labai svarbus. Japonija nustebino visus šioje srityje, pradėjusi pardavinėti perdirbtas sauskelnes.

Nežemiškos gyvybės ieškančių astronomų dėmesį patraukė kaimynystėje esanti planeta 50 min.

Ar yra kur nors Visatoje nežemiškos gyvybės ? Šis klausimas domina ne tik daugybę astronomų, bet ir plačiąją visuomenę.

„Maccabi“ lemiamose rungtynėse Atėnuose versis be Baldwino 51 min.

Tel Avivo „Maccabi“ lemiamose, penktose Eurolygos ketvirtfinalio serijos rungtynėse su Atėnų „Panathinaikos“ turės verstis be vieno iš lyderių Wade’o Baldwino.

Tiesioginė transliacija / Delfi.ru: protestai Gruzijoje ir baltarusių žurnalistai kalėjime 53 min.

Эфир Delfi: "Грузинская мечта" об иноагентах и символическое освобождение белорусских журналистов

Fausta Marija Leščiauskaitė. Kodėl lietuvis pensininkas neina gerti kavos į miestą (7) 1 val.

Keliaudama po Italiją ten pastebiu labai daug vaikų su intelektinėmis negaliomis. Atrodytų – tai gal ten tokių vaikų daugiau? Ne, tiesiog jų niekas neslepia už uždarytų žaliuzių ir užtrauktų užuolaidų.

Pas Editą. Motinos dienos išvakarėse Fausta Marija Leščiauskaitė atskleidžia savo paslaptį 1 val.

Laidų vedėja, turinio kūrėja ir rašytoja Fausta Marija sako, kad jos vaikystė buvo graži, bet į ją sugrįžti nenorėtų, nes labai vertina tai, ką žmogui suteikia suaugusiojo gyvenimas. Jai gera justi gyvenimo kontrolę ir sukti vairą tik taip, kaip nori ji pati.

Rusija vėl užsiminė apie Lietuvą: skelbia apie neva nukautą diversantą (3) 1 val.

Rusijos specialioji tarnyba FSB skelbia susekusi ir nukovusi Ukrainos „diversantą“, kuris esą „planavo eilę išpuolių“. Teigiama, kad „diversantas“ atvyko iš Lietuvos, kur buvo apmokytas, pas jį neva rasti ir „nenuginčijami įkalčiai“ – lietuviška banko kortelė ir...

32 neįtikėtini faktai apie šunis: kiek jų išgelbėta skęstant Titanikui, ką sapnuoja šunys ir ką gali jų atmintis 2 val.

Ar žinojote, kad ilgiausiai gyvenusiam šuniui buvo net 30 metų, kad kurtas aplenktų gepardą, o miegantys šunys dažniausiai sapnuoja savo šeimininkus? Jeigu įdomu, kokio ūgio buvo didžiausias pasaulyje šuo, kiek šunų išsigelbėjo nuskendus Titanikui, kurie šunys turi juodus...

Pasaulinę spaudos laisvės dieną primena: žurnalistai karo zonose nėra taikiniai 2 val.

Gegužės 3 dieną švenčiant Pasaulinę spaudos laisvės dieną, tarptautinė organizacija „ Amnesty International “ socialiniuose tinkluose pasidalijo ne tik sveikinimu, bet ir raginimu suprasti, kad žurnalistai karuose nėra taikiniai.

Kiekvienas „Rimi“ pirkėjas turi įsiminti tai: sužinosite, ko iki šiol gal nežinojote 2 val.

Prekybos tinklas „Rimi“ kasdien atveria duris tūkstančiams pirkėjų – kurių pagrindinis tikslas apsipirkti pigiai ir kokybiškai. O tai padaryti padeda aukštos kokybės privačios etiketės produkcija už prieinamą kainą.  

Delfi apklausė, kaip žmonės žiūri į artėjantį referendumą (1) 2 val.

Sekmadienį kartu su prezidento rinkimais vyks ir privalomasis referendumas dėl Lietuvos pilietybės išsaugojimo. Delfi išėjo į gatvę ir apie artėjantį referendumą pasikalbėjo su praeiviais. kai kurie apie referendumą nebuvo girdėję, kiti kritikavo klausimo formuluotę.

Ekspertai pataria, kaip atpažinti perteklinę drėgmę namuose ir efektyviai ją pažaboti 2 val.

Pasibaigus šildymo sezonui ir atvėsus namams tikėtina sulauksite nepageidaujamų svečių – perteklinės oro drėgmės. Ji įsigeria į drabužius, baldus ir sienas, o sukelti nemalonūs pojūčiai kankina gana ilgai. Viena didžiausių žalų, ką gali padaryti perteklinė oro drėgmė –...

Larkinas pratęsė sutartį su „Anadolu Efes“ iki 2028 metų 2 val.

Shane’as Larkinas ir Stambulo „Anadolu Efes“ susitarė dėl naujos sutarties, kuri galios iki 2028 metų.

Delfi diena. Verslas pasigenda valdžios aktyvumo mažinant iškastinio kuro naudojimą (1) 2 val.

Vilniaus gatvėse gyventojai gali pamatyti šalies neveiksnumą mažinant naftos vartojimą demonstruojančią skaičiuoklę.

Jaunyste ir grožiu spinduliuojanti mama – ar įmanoma pristabdyti laiką? 3 val.

Tai neišvengiama – amžėjant mūsų išvaizda keičiasi vis labiau. Estetikos klinikos „Medihub“ gydytoja Rūta Pukenytė-Butrimovič teigia, jog laiko atsukti neįmanoma, tačiau jį pristabdyti – galima. Įspūdžio dovanų platintojai „Gerai dovanai“ ji papasakojo, kas nulemia...

Kinija vėl provokuoja: Taivanas praneša apie prie salos pastebėtus karo laivus ir lėktuvus 3 val.

Kinija vėl demonstruoja karinę galią: Taivanas teigia netoli salos pastebėjęs 26 kinų lėktuvus ir penkis karinio laivyno laivus. 17 orlaivių kirto vidurio linija vadinamą neoficialią jūrinę sieną, penktadienį Taipėjuje pareiškė Gynybos ministerija.

Iki pasaulinio labdaros bėgimo WINGS FOR LIFE starto liko vos kelios dienos! 3 val.

Jau šį sekmadienį Lietuva kartu su visu pasauliu bėgs už tuos, kurie negali labdaros bėgime WINGS FOR LIFE WORLD RUN. Tai ne tik proga pasivaržyti su draugais ar skirti dėmesio savo fizinei būklei, bet ir galimybė prisidėti prie stuburo traumų gydymo progreso, nes visi surinkti...

„World Dog Show Zagreb 2024“ parodoje – net 5 čempionai iš „Tauro Kennel“ veislyno 3 val.

Balandžio 24–28 dienomis Zagrebe, Kroatijoje, vyko tarptautinė šunų paroda „World Dog Show 2024“, kurioje varžėsi beveik 25 tūkstančiai šunų iš beveik 80-ies pasaulio šalių.

Šaltiniai Baltarusijoje: Lukašenka ruošiasi uždaryti valstybės sienas ekspertas: tai bus režimo šūvis sau į koją (25) 3 val.

Baltarusija ruošiasi žymiai apriboti savo piliečių galimybes išvykti iš šalies, o sienos turėtų būti užvertos kitų metų sausio–vasario mėnesiais, teigia baltarusių saugumo tarnybos KGB informaciją viešinantis „Telegram“ kanalas „Belaruskaja vyvedka“. Šalies...

Pamaina Evansui: „Žalgiris“ iš kito Eurolygos klubo ketina išpirkti gynėją 3 val.

Kauno „Žalgiris“ pildp sudėties dėlionę kitam sezonui – basketnews.lt žurnalistas Donatas Urbonas skelbia, kad šalies čempionai iš Miuncheno „Bayern“ išpirks Eurolygoje sėkmingai debiutavusį gynėją.

Kokios inovacijos padeda ūkininkams sutaupyti ir pasiekti gausesnio derliaus? 3 val.

Kai sieki būti geresnis už kitus, iš pradžių semiesi žinių, gal net bandai mėgdžioti, o paskui jau atrandi savo kelią. O kaip tai veikia paktikoje? „Agroambasadorių“ kūrybinė grupė viešėjo Pauliaus Rimeikio ūkyje Šiaulių rajone. Kaip jam sekasi ūkininkauti su savo tėvu ir...

Porzingis dėl traumos praleis artėjančią „Celtics“ atkrintamųjų seriją 4 val.

Latvis Kristapas Porzingis bus priverstas praleisti antrąjį NBA atkrintamųjų etapą. Centras patyrė blauzdos traumą patyrė ketvirtose serijos su Majamio „Heat“ rungtynėse.

VRK pirmininkė apie referendumą dėl pilietybės išsaugojimo: kuo daugiau piliečių balsuos, tuo aiškesnė bus mūsų pilietinė pozicija (2) 4 val.

2024 m. gegužės 12 d. balsuosime ne tik už kandidatus į Lietuvos prezidento postą, bet ir turėsime progą dalyvauti referendume, kuriame demokratiniu keliu spręsime svarbų mūsų piliečiams klausimą – ar išsaugoti gimimu įgytą Lietuvos pilietybę, jeigu gaunama kitos Lietuvai...

Vaikas – tarsi traumų magnetas. Ko tėvai dažniausiai klausia apie vaikų draudimą? 4 val.

„Ar vasara, ar žiema judrus sūnus vis patiria kokią traumą. Tai rankos lūžis, tai praskeltas antakis, tai viena kita liga pareikalauja ilgesnio nedarbingumo ir gydymosi ligoninėje. Visa tai – kerta šeimos finansams. Kaip man užsitikrinti finansinį stabilumą, kas man padėtų...

Daugiau nei 450 darbuotojų Baltijos šalyse turinti įmonė „Ramirent“ – tarp geriausių darbdavių pasaulyje 4 val.

Daugelis mūsų įvertina visus darbo vietos suteikiamus privalumus, tačiau, remiantis apklausomis, kai kurios sritys yra itin svarbios darbuotojams. „Ramirent“ padaliniams Baltijos šalyse jau antrą kartą įteikiamas „Great Place to Work®“ sertifikatas, kuris įmonei užtikrina...

Lietuvoje sėkmingai įgyvendinta pirmoji ES finansavimo sutartis „Rail Baltica“ projekte 4 val.

Europos Komisija patvirtino, kad Lietuva sėkmingai įgyvendino pirmąją 83 mln. eurų vertės Europos Sąjungos (ES) finansavimo sutartį, skirtą „ Rail Baltica “ projektui. Didžioji dalis investicijų – 85 proc. (70,5 mln. eurų) finansuota Europos infrastruktūros tinklų priemonės...

Darbo pokalbyje su Daiva Žeimyte-Biliene – perrinkimo siekiantis prezidentas Gitanas Nausėda (1) 4 val.

Perrinkimo siekiantis prezidentas Gitanas Nausėda išlieka reitingų lyderiu. Už jį balsuotų apie trečdalis gyventojų. Kaip jis vertina penkerius savo prezidentavimo metus? Kokią būtų jo antroji kadencija?

Mobilieji laiškininkai pašto paslaugas užtikrina atokiausiose Lietuvos vietose: per mėnesį paslaugų suteikia milijoną kartų 4 val.

Paštu ant ratų vadinami mobilieji laiškininkai vien tik nuo šių metų pradžios atokesnėse gyvenvietėse pašto paslaugas suteikė kone 4 milijonus kartų – apie milijoną kartų kas mėnesį. Šiuo metu mobilieji laiškininkai visoje šalyje aptarnauja apie 650 tūkst. adresų –...

Jūs rimtai? Stašaitytė – apie svarbiausias savaitės naujienas 4 val.

Jau artėja ir prezidentiniai rinkimai, ir didžioji „Eurovizija“. Ko tikėtis? Bet galime pasidžiaugti, mes jau 20 metų esame Europos Sąjungoje!

Lietuvos vyrų 3x3 krepšinio rinktinė olimpinę atranką pradėjo pergale ir pralaimėjimu 4 val.

Ucunomijoje (Japonija) vykstantį olimpinės atrankos turnyrą pergale pradėjo Lietuvos 3x3 krepšinio rinktinė, vėliau patyrusi ir nesėkmę.

Konferencija „Plastinė chirurgija, keičianti gyvenimus“ 5 val.

Pirmą kartą Lietuvoje organizuojama virtuali konferencija „Plastinė chirurgija, keičianti gyvenimus“ skirta visiems, besidomintiems plastinės chirurgijos galimybėmis.

Prieš karą Vietname 1968 metais protestavęs buvęs Kolumbijos universiteto studentas: istorija kartojasi  Izraelio atsakomieji veiksmai Gazos ruože sukėlė didžiausią JAV studentų aktyvizmo protrūkį (4) 5 val.

Kai Niujorko policija Kolumbijos universiteto studentų miestelyje suėmė dešimtis palestiniečius palaikančių demonstrantų, tarsi vėl pasikartojo istorija, mano Markas Ruddas.

Muitinė demaskavo suvalkiečių kontrabandininkų grupuotę (1) 5 val.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai demaskavo nelegalius rūkalus į Norvegiją gabenusią grupuotę. Įtariamieji mėgavosi prabangiais automobiliais, o vienas turėjo net 16 butų pajūryje.

Po vasariško savaitgalio sugrįš lietūs ir šalnos 5 val.

Penktadienio dieną vis dar liksime anticiklono įtakoje. Dangus nuo pat ryto bus giedras, pasimatys vos vienas kitas saulės peršviečiamas debesis. Lietaus tikrai nesulauksime.

„Knicks“ dramatiškai eliminavo „76ers“ krepšininkus, „Bucks“ taip pat keliauja atostogauti 6 val.

Milvokio „Bucks“ ir Filadelfijos „76ers“ sezonas – baigtas, o kitame etape susidurs šias komandas eliminavusios Indianos „Pacers“ ir Niujorko „Knicks“.

1 2