Rinkiminis suvažiavimas prasidėjo dabartinio federacijos vadovo Gintaro Furmanavičiaus bei atskirų komitetų pirmininkų ataskaitomis. Kadangi visa medžiaga buvo skelbta LASF internetinėje svetainėje bei atspausdinta ir išdalinta visiems suvažiavimo delegatams, visos šios procedūros buvo greičiau formalumas.

Ne paslaptis, ko čia susirinkom“, – nedaugžodžiavo Etikos ir drausmės komisijos pirmininkas Leonas Vedeikis saviškę ataskaitą pristatęs ir „palaiminimą“ gavęs vos per porą minučių.

Iki darbotvarkės klausimo „numeris 8“ – taip įvardintas slaptas balsavimas dėl to, kas artimiausius ketverius metus bus pagrindinis šalies automobilių sporto strategas, 50 suvažiavimo delegatų priartėjo maždaug per pusantros valandos.

Pirmas savo kandidatūrą pristatė Romas Austinskas. Po lakoniškos įžangos ir keleto bendrų frazių apie būtinybę įpūsti federacijai gyvybės, jis sulaukė klausimo dėl išsakytų priekaištų sekretoriatui – šis struktūra buvo suformuota ankstesnės paties R. Austinsko kadencijos metu. Pretendentas taip pat prisipažino atidžiai neskaitęs konkurento G. Furmanavičiaus ataskaitos bei patvirtino ankstesnių kadencijų metu padaręs klaidų, už kuriąs jau esą „atsėdėjo“.

Antrasis kandidatas savo ruožtu apgailestavo, kad per pastaruosius ketverius metus LASF netapo vieninga automobilių mylėtojų šeima – čia tebėra „pozicija“ ir „opozicija“. G. Furmanavičius dar kartą pakartojo pastarosiomis savaitėmis ne kartą dėstytus faktus apie sėkmingus LASF projektus ir atsiprašė už klaidas. Beje, pastarųjų, nepaisant skambios retorikos, nebuvo labai daug. Kaip su neslepiama ironija prasitarė pats G. Furmanavičius, pernai likos vos porai dienų iki istorinės WRC karavano viešnagės Lietuvoje, federacijos būstinę užgriuvo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai, kurie išanalizavę visus finansinius dokumentus pripažino neturį jokių rimtų priekaištų.
Ilgiausiai dabartiniam LASF vadovui teko aiškintis dėl Teisėjų komiteto ir jo vadovo Šarūno Liesio darbo. Pastarasis automobilių sporto veteranas pernai du kartus įsivėlė į konfliktus su lenktynių organizatoriais ir abu kartus federacijos apeliacinio teismo narių buvo pripažintas pažeidęs visus įmanomus teisės aktus. Klausiamas, kodėl savo komandoje paliko abejotinais sprendimai pagarsėjusį žmogų, G. Furmanavičius atsikirto, kad jo oponentai taip pat nepasiūlė jokio kito kandidato.

Po maždaug pusantros valandos užtrukusio balsavimo ir rezultatų skaičiavimo komisijos pirmininkas Andrejus Savčenka paskelbė, kad R. Austinskas surinko 32, o G. Furmanavičius – 18 balsus.