„Vasaros pradžioje patvirtinome kelių (gatvių) su žvyro danga dulkėjimo mažinimo reikalavimus ir standartą. Darbai Vilniaus rajone jau realiai vyksta, jie apima vis daugiau seniūnijų. Kelių laistymas vykdomas specialiomis priemonėmis, mažinančiomis dulkių kiekį ore. Šis procesas ne tik pagerina vietos gyventojų gyvenimo kokybę, bet ir užtikrina saugesnį eismą“, – sako Vilniaus rajono savivaldybės meras Robert Duchnevič.

Žvyrkelių priežiūra

Šią savaitę taip pat numatoma laistyti žvyrkelius Šatrininkų, Kalvelių, Nemėžio, Rukainių seniūnijose. Jeigu leis oro sąlygos, taip pat planuojama laistyti Rudaminos, Juodšilių ir Pagirių seniūnijų žvyrkelius. Pirmieji darbai buvo atlikti liepos pradžioje Avižienių, Dūkštų, Maišiagalos ir Zujūnų seniūnijose.

Patvirtintuose Vilniaus rajono kelių (gatvių) su žvyro danga dulkėjimo mažinimo reikalavimuose ir standarte nurodytas dulkėjimo mažinimo priemonių parinkimas pagal nustatytus kriterijus, priemonių naudojimo periodiškumas ir darbų atlikimo specifika.

Žvyrkelių priežiūra

Efektyviausios dulkėjimo mažinimo priemonės parenkamos taikant 4 kriterijų sistemą, atsižvelgiant į bendrą vidutinį metinį paros eismo intensyvumą, sunkiojo transporto dalį, žemės sankasos grunto rūšį, klimato sąlygas ir kt. Keliai galės būti laistomi kalcio chlorido, heksahidratinio magnio chlorido, kalcio lignosulfonato ar bituminės emulsijos priemonėmis.