Autorė pasakoja niekada nemėgusi eksperimentuoti namų ruošoje, tačiau išbandžiusi indaplovių tabletes šaldytuvo valymui nesigaili.

„Mūsų garažo šaldytuvą reikėjo kruopščiai išvalyti, todėl nusprendžiau, kad tai puikus metas patikrinti, ar indaplovės tabletė man padės taip, kaip daugelis sakė. Neturėjau kietos tabletės, bet pamaniau, kad indaplovės kapsulės valymo savybės greičiausiai veiks taip pat gerai.

Dar prieš ją naudodama ištuštinau šaldytuvą ir drėgnu skuduru nuvaliau trupinius. Tada paėmiau dubenį ir pripildžiau jį karšto vandens. Tada paėmiau indaplovės kapsulę ir įmečiau ją į karštą vandenį, kad ištirptų. Atsinešiau dubenį ir mikropluošto skudurėlį prie šaldytuvo ir ėmiausi darbo“, – pasakoja Sh. Combith.

Indaplovės tabletė

Ji tęsia, kad šaldytuvą valė šluostę gerai sudrėkinusi minėtų indaplovės kapsulės ir vandens tirpalu.

„Pradėjau nuo viršutinės lentynos, vidinių šaldytuvo šonų ir užpakalinės dalies, šluostydama nuo galo į priekį ir ypatingą dėmesį skirdama plyšiams, kuriuose slepiasi papildomi trupiniai ir nešvarumai. Taip nušveičiau šaldytuvo šonus ir nugarą, o paskui lentynų viršų. Kiekviename lygyje nuvaliau ir lentynų apačią“, – komentuoja rašytoja.

Po indaplovės tablečių ir vandens tirpalo panaudojimo, patartina šaldytuvą išvalyti ir su švariu vandeniu bent kelis kartus tam, kad jame neliktų cheminės priemonės likučių, kvapo ir pan. Geriausia iškart po valymo maisto į šaldytuvą nedėti, dar šiek tiek palaukti.

Šaldytuvas

Taigi, kaip pavyko? Moters teigimu, kur kas geriau, nei ji tikėjosi: „Indaplovės kapsulės tirpalas akimirksniu ištirpdė šaldytuve esančias dėmes, net senas lipnias paslaptingas dėmeles, kurios jau buvo išdžiūvusios. Kalbant tiesiai šviesiai, buvau labai maloniai nustebinta. Tačiau tai logiška – indaplovės kapsulė sukurta lipniems maisto nešvarumams tvarkyti, todėl nenuostabu, kad ji su jais susidoroja taip pat gerai ne tik indaplovėje, bet ir už jos ribų.“

Visgi, būtina pažymėti, kad indaplovės tabletės nėra natūralus gaminys, tai – cheminė valymo priemonė, todėl ją naudoti reikia gerai viską apgalvojus ir atsargiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją