Patikrinkite patys, galbūt netyčia sutrumpinate maisto produktų galiojimo laiką šaldytuve ir papildomai gadinate pačią įrangą.
šaldytuvas
145 straipsnių
Šaldytuvas – namų buities prietaisas, kuris naudojamas produktams atšaldyti. Taip produktai (mėsa, pieno produktai ir kt.) išstovi ilgiau. Šaldytuvas paprastai atšaldo temperatūrą iki 0–5 °C ir tokioje temperatūroje bakterijos nesidaugina arba dauginasi labai lėtai. Šaldytuvai taip pat turi šaldyklę, kur temperatūra nukrenta iki -20 °C ar dar žemiau. Ten laikomi šaldyti produktai.
Ar galima įkaitusį išmanųjį įrenginį dėti į šaldytuvą ar šaldiklį: ekspertas paaiškino, kuo tai gali baigtis (3)
Kartais naudojami įrenginiai taip įkaista, kad pasidaro karšta juos laikyti rankoje. Tokiu atveju gali kilti mintis įdėti įrenginį į šaldytuvą ar šaldiklį, kad jis atvėstų. Tačiau ar galima taip elgtis?
Šiandien „Hisense“ vardas gerai žinomas daugeliui Lietuvos pirkėjų. Šio gamintojo reklamos nuolat sukasi „UEFA Euro 2024“ futbolo čempionato transliacijose, o televizoriai ir buitinė technika puošia namų interjerus. Sunku tuo patikėti, bet „Hisense“ į pasaulinę rinką įžengė vos prieš 10 metų.
Tikrai ne pats maloniausias dalykas, atidarius šaldytuvo duris, užuosti nosį riečiantį kvapą. Tačiau blogas kvapas ir nešvara šaldytuve – ne tik estetinė problema. Kvapai gali būti maisto produktų gedimo (arba išsiliejimo) požymis. Dalijamės keliomis praktiškomis ir netradicinėmis priemonėmis, kurio...
Ne visi maisto produktai gali būti laikomi šaldytuve: kai kuriais vėliau galima netgi apsinuodyti (1)
Ką pirmiausia padarote, parėję iš parduotuvės su maisto produktais? Iškraunate maišų turinį ir sudedate nusipirktus produktus į spinteles arba į šaldytuvą. O ar kada pagalvojote, kad greičiausiai ne visų į šaldytuvą dedamų produktų vieta – ten?
Pasirodo, šaldytuve galima laikyti ne tik maisto produktus, jo temperatūra idealiai tinka kai kuriems kitiems daiktams – gėlėms, nailoninėms pėdkelnėms, kosmetikos priemonėms.
Šaldytuvą, ko gero, valome nedažnai. Sunku rasti priemonių ir būdų, kaip tai padaryti greitai, lengvai ir ekologiškai. Juk jame laikome maistą, todėl cheminių valiklių alternatyvos nežavi. Vis dėlto, portalo „Apartment Therapy“ autorė Shifrah Combith sako išbandžiusi netikėtą, nenatūralią, tačiau ga...
Galbūt popieriniai rankšluosčiai nėra pati ekologiškiausia valymo priemonė, tačiau, pasitelkus kūrybiškumą, jie gali padėti jūsų virtuvei ir namams tapti tvaresniais – pradedant atliekų prevencija ir baigiant mažesniu plastiko valiklių poreikiu. Jie tokie universalūs, kad iš esmės nėra nieko, ko pop...
Kokiu tikslu šaldytuve kai kurie žmonės laiko tualetinį popierių? Ne, tai ne užmaršumas - jie tai daro specialiai.
Siekiant maisto produktus išlaikyti šviežius ir maistingus kiek įmanoma ilgiau, būtina šaldytuve palaikyti tvarką bei švarą: ne tik kruopščiai išsivalyti šaldytuvą, bet ir tinkamai susidėti mėgstamus maisto produktus. Paskyrę šiek tiek pastangų ir laiko, vėliau galėsite džiaugtis mažyčiais pozityvia...
Egzistuoja daug klaidingų įsitikinimų apie šaldytuve ilgiau laikomus namų apyvokos daiktus.
Jei išgirsite tariant „itališkas desertas“, matyt, iškart pagalvosite apie tiramisu. Vienas nemariausių receptų, sužavinčių visus, kas tik šio skanėsto paragauja. Viena nepatogu – paruoštą tiramisu reikia kelias valandas palaikyti šaldytuve.
Ar žinote, kaip greitai ir saugiai atitirpinti mėsą? O ar girdėjote, kad kai kurie atšildymo būdai, pamėgti dėl galimybės sutaupyti laiko, mums anaiptol ne į sveikatą? Apžvelkime, kokie yra mėsos atšildymo būdai ir kuris jų – saugiausias.
Atrodytų, ar gali būti kas lengviau negu iškrauti iš maisto parduotuvės parsigabentus pirkinius. Dalis produktų, žinia, keliauja į šaldytuvą. Bet ar suprantate, kad šaldytuvo lentynos, stalčiai ir durų lentynėlės – skirtingas laikymo sąlygas atitinkančios vietos, todėl jose turi rikiuotis skirtingų ...
Šaldytuvas – viena iš greičiausiai užsiteršiančių vietų virtuvėje (su juo gali konkuruoti tik kriauklė ir viryklė). Didelės šaldymo kameros valymas – užduotis ne iš lengvųjų. Laimė, ir čia yra gudrybių, kurias pasitelkus pavyks išvalyti šaldytuvą, neskiriant pernelyg daug energijos ir laiko.
Šių 9 maisto produktų jokiu būdu negalima laikyti šaldytuve – galiojimo laikas gali sutrumpėti dvigubai (2)
Dėti į šaldytuvą ar nedėti – štai mįslė, perfrazavus Hamletą. Savaime suprantama, kad greitai gendančius ir trumpo galiojimo maisto produktus, pavyzdžiui, šviežią mėsą, pieną, varškę ir jogurtą, taip pat kiaušinius bei jūros gėrybės reikėtų nedelsiant kišti į šaldytuvą. Bet ką daryti su kitais produ...
Europai pasineriant į taupymo vajų vienas iš dažniau skambančių patarimų yra pakeisti buitinę techniką ekonomiškesne. Nors šių prekių pardavėjai sako, kad tokia technika taupesnė, tačiau atsipirkimas gali būti kur kas lėtesnis nei norėtųsi, o ir prekių efektyvumo žymėjimas kartais vers kraipyti galv...
Ko gero, ne vienas esate susidūręs su nemalonia situacija, kai daržovės ir vaisiai sugenda dar nespėjus jų suvartoti. Aišku, jie ir neturi išlikti švieži visą amžinybę, tačiau žinodami kelias gudrybes, minėtus produktus valgomus išlaikysite kur kas ilgiau. Šįkart Delfi domisi, kokios laikymo sąlygos...
Elektros kainoms slegiant Europos šalių verslą ir gyventojų buitį, pastariesiems vartotojams rekomenduojama atidžiai apžvelgti namus ir paieškoti daugiausiai elektros suvartojančių prietaisų. Lietuvos energetikos agentūra teigia, kad būtent jų ekonomiškas vartojimas gali padėti sutaupyti daugiausiai...
Augančios elektros energijos, paslaugų ir maisto prekių kainos jau dabar verčia žmones peržvelgti savo vartojimo įpročius ir ieškoti naujų būdų kaip sutaupyti. O kas gyventojų ir verslo laukia rudenį ir kaip galime sutaupyti jau šiandien? Apie tai šiandien laidoje „Delfi rytas“ vyko diskusija su SEB...