Skelbimas sulaukė daug dėmesio

Pro internautų akis neprasprūdo į skelbimų portalą Aruodas.lt spalio mėnesį patalpintas vieno būsto Vilniuje skelbimas. Jame rašoma, jog sostinėje esančiame Naujininkų mikrorajone, Kapsų gatvėje, išnuomojamas 11 kv. m ploto butas.

Tačiau internautus sudomino ne tiek buto plotas, kiek jo išplanavimas. Štai skelbime pateiktose nuotraukose galima matyti, jog dušo kabina ir tualetas yra neatskirti nuo bendros buto erdvės, o lova pastatyta prie pat virtuvinio komplekto.

Vilniuje išnuomojamas butas

Mintimis apie šį būstą socialinėje platformoje „Facebook“ pasidalino žurnalistė Jurga Baltrukonytė. „Va čia tai mini sijonas!!! Jeigu jūs į koridorių žiūrite kaip į koridorių, o į tualetą kaip į tualetą, tai visiškai aišku, kad su inžineriniais sprendimais ir kūrybiniu mąstymu jums šakės. Tai ne koridorius – tai butas, apartamentas, lobiai! Semkitės patirties, pasidarykite iš dviejų kambarių penkis!

Svečiai nebesiblaško užėję ir neklausinėja droviai nuraudę, o sakykit, atsiprašau, kur pas jus tas.. nykštukų namelis ar mergaičių kambarėlis. Jokių paklydimų bute būti negali. Jokio nuovargio vos įėjus per duris“, – savo paskyroje rašė J. Baltrukonytė.

„Facebook“ platformos vartotojai, pamatę šį įrašą, netruko sureaguoti. Vieni rašė, jog šis butas jiems primena mažus Japonijos būstus, kiti negailėjo sarkastiškų pastabų, o treti tiesiog rašė „kosmosas“ ir stebėjosi tokiu nuomos pasiūlymu.

Taupė vietą

Apie šį būstą „Delfi“ pasiteiravo ir paties jį išnuomoti norinčio NT brokerio Dainiaus Bielinio. Anot pašnekovo, tokių mažų butų Vilniuje nėra daug, o būtent šiame daugiabutyje, kuriame ir yra išnuomojamas butas, galima rasti penkis tokios kvadratūros butus.

Paklaustas, kodėl bute nuo bendros erdvės neatskirti dušas ir tualetas, NT brokeris paaiškino, jog paprastai tokiam atskyrimui naudojamos gipsinės pertvaros, kurių plotis – apie 10 cm. Pasak pašnekovo, tai tik dar labiau susiaurintų erdvę bute.

Vilniuje išnuomojamas butas

„Matote, dušo kabina jau beveik į duris remiasi. Buvo galima su užuolaidėlėmis sužaisti, kad viskas labiau paslėpta būtų, bet galiausiai buvo toks sprendimas priimtas. <...> Tiesiog taupant vietą“, – komentavo D. Bielinis.

Jis pridūrė, kad praėjimas tarp lovos ir virtuvinio komplekto siekia apie 50 cm. Taip pat NT brokeris pasidalino, jog jau sulaukė kelių susidomėjusių nuomininkų, tačiau galutinio sprendimo kol kas niekas nepriėmė.

Skelbime rašoma, jog buto nuoma kas mėnesį atsieitų 259 eurus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)