Maisto produktams reikia skirtingos temperatūros, kad jie nesugestų ir išsaugotų vertingas medžiagas, rašoma portale healthshots.com.
Neabejotinai pastebėjote – švieži vaisiai ir daržovės tokie gardūs, o po kelių dienų praranda skonį. Taip yra todėl, kad žemoje temperatūroje sunyksta vertingosios produkto savybės. Be to, laikant įvairius produktus šaldytuve nesandariai supakuotus, gali pakisti skonis ir kvapas, kartais net labai stipriai.
Šių 15 maisto produktų NIEKADA nedėkite į šaldytuvą:
Bananų; juos reikia laikyti kambario temperatūroje, nes nuo šilumos bananai galutinai sunoksta, be to, jie neges.
Duonos; žinokite, kad duona šaldytuve sudžiūva ir sužiedėja. Taip jau yra, tad duoną laikykite spintelėje.
Pomidorų; kulinarijos specialistė Deeksha Arora įspėja – pomidorus laikykite virtuvėje nes laikomi šaldytuve jie netenka skonio, pakinta tekstūra.
Šviežių prieskoninių žolelių; šaldytuve laikomi bazilikai ar rozmarinai sudžiūva. Pamerkite prieskoninių žolelių saujelę į stiklinę su trupučiu vandens ir laikykite virtuvėje, tik pastatykite toliau nuo tiesioginių saulės spindulių.
Medaus; dėmesio – šaldytuve laikomas medus tampa nevalgomas. Medų reikia laikyti spintelėje, tamsioje vietoje.
Aliejaus: savaime suprantama, kad šaldytuve laikomas aliejus sustingsta. Iš tiesų bet kokios rūšies aliejų reikia laikyti spintelėje, vėsioje, tamsioje vietoje.
Melionų: jeigu melionas dar neprapjautas, jokiu būdu nedėkite jo į šaldytuvą. Melioną galite padėti į šaldytuvą, jeigu jis jau prapjautas.
Avokadų; nesunokę avokadai šaldytuve tikrai nesunoks. Laikykite juos virtuvėje ant spintelės, ant stalo ar pan. – tik ne šaltoje vietoje.
Bulvių; bulves patartina laikyti atvirame krepšyje ar dėžėje. Nedėkite bulvių į šaldytuvą. Šaltis keičia krakmolingų angliavandenių žaliose bulvėse struktūrą, išvirtos tokios bulvės bus salsvo skonio.
Česnakų; pasak ekspertų, dėl šaldytuve esančios drėgmės česnakai gali supelyti. Česnakų vieta – virtuvėje, atviroje vietoje.
Kavos; Šaldytuve laikoma kava gali sugerti kitų maisto produktų kvapus. Ar žinojote, kad kavą patartina laikyti saulėje?
Svogūnų; juos sudėkite į spintelę. Dėl žemos temperatūros ir drėgmės šaldytuve svogūnai pakinta svogūnų struktūra – jie suminkštėja, gali atsirasti pelėsis.
Šokolado; šaldytuve laikomas šokoladas netampa nevalgomas, kita vertus, taip daryti nerekomenduojama dėl kelių priežasčių: pirma, šokoladas gali prisigerti kitų šaldytuve esančių maisto produktų kvapų, antra, gali pakisti jo konsistencija; suvalgius tokio šokolado, gali pradėti skaudėti skrandį ar net paleisti vidurius. Šokolado gaminiai laikomi kambario temperatūroje.
Paprikų; paprikas mėgstame dėl jų traškumo, o laikomos šaldytuve paprikos suminkštėja.
Agurkų; šaldytuve laikomi agurkai tampa vandeningi, suminkštėja. Jei neturite kitos išeities, tik laikyti šaldytuve, sandariai supakuokite agurkus ar pagamintas salotas su jais.