1. Bendrovė „Gren Lietuva“, žalios energijos kompanija, ieško duomenų analitiko, kuris atliktų pagrindinį vaidmenį priimant duomenimis pagrįstus verslo sprendimus, daugiausia dėmesio skiriant duomenų valdymo plano įgyvendinimui ir Gren augimo strategijos palaikymui.
Darbas Vilniuje.

Atlyginimas: 2700–4290 Eur, bruto + sveikatos draudimas, hibridinis darbo modelis, galimybė dirbti lanksčiu darbo grafiku, kitos papildomos naudos pagal įmonės vidinę tvarką.

Darbo skelbimas parašytas anglų kalba, iš kandidato taip pat tikimasi puikių anglų kalbos žinių.

Įmonė taip pat tikisi, kad kandidatas turės bent 3 metų darbo patirties duomenų analitiko ar panašioje pozicijoje. Būtina mokėti dirbti su SQL ir vizualiai perteikti duomenis naudojant PowerBI. Be techninių reikalavimų ne ką mažiau svarbūs komunikacijos įgūdžiai, būsimas darbuotojas turi būti geras komunikatorius, gebantis aiškiai ir įtikinamai pateikti įvairioms auditorijoms sudėtingas temas.

„Darbo pasiūlymas paruoštas profesionaliai, išlaikant tipinę struktūrą, išsamiai aprašant darbo pobūdį ir atsakomybes, pristatant įmonės veiklą ir išskirtinumus. Dalykiškas bendravimo stilius sustiprinamas energingais sakiniais: AR ESATE PASIRENGĘ PRISIJUNGTI PRIE ambicingiausios regione ENERGETIKOS ĮMONĖS KOMANDOS? Nepraleiskite kelionės, kuri suteiks energijos ateičiai jau šiandien!

Skamba gan reklamiškai, bet tokie, gerai apgalvoti sakiniai, skatina veikti – kandidatuoti“, – vertina CV–Online marketingo vadovė.

2. „Human Capital Center“, MB darbui Kaune ieško ne mažiau kaip 5 metų sėkmingos vadovaujančio darbo patirties turinčio administracijos vadovo (-ės), kuriam bus patikėtos šios užduotys:

* Įmonės administracinių padalinių valdymas, vystymas ir kontrolė (transportas, eksploatacija ir plėtra, IT, verslo procesai);
* Sėkmingas strateginių veiklos planų formavimas, vystymas ir įgyvendinimas;
* Valdomų padalinių finansų kontrolė ir veiklos efektyvumo užtikrinimas;
Verslo įmonės plėtros planų įgyvendinimas;
* Komandos darbo organizavimas, motyvavimas ir ugdymas.

Siūlomas darbo užmokestis: 9917 – 11570 Eur, neatskaičius mokesčių.

Įmonė darbo skelbime apie save daug nepasakoja, tik įvardija save kaip prekybinę Lietuvoje ir Baltijos šalyse pirmaujančią įmonę.

„Skelbimas trumpas, nesudėtingas, su esmine darbo pobūdį ir reikalavimus atspindinčia informacija. Nurodoma, kad papildomi naudų paketai bus aptariami pokalbio dėl darbo metu“, – pastebi R. Karavaitienė.

3. Bendrovė „Grigeo Packaging“, gofruotojo kartono pakuotės gamintoja, darbui Vilniuje ieško serviso inžinieriaus (-ės) gamyboje (apmoko).

Siūlomas atlyginimas: 2000–2500 Eur, bruto + ketvirtiniai priedai už pasiektus rezultatus, papildomas sveikatos draudimas; dalinis sporto klubo kompensavimas; dalinis pietų kompensavimas.

Įmonė tikisi, kad kandidatas:
* Turi aukštąjį ar aukštesnįjį techninį/inžinerinį išsilavinimą;
* Yra komunikabilus ir geba greitai ir operatyviai spręsti iškilusias problemas;
* Geba planuoti ir organizuoti darbus;
* Dirba su MS Office programomis;
* Yra atsakingas, komandiškas, siekiantis tikslo.

Darbo skelbime išsamiai pristatoma įmonė, jos veikla bei pasiekimai.

Kaip pastebi R. Karavaitienė, reikalavimų sąrašas kandidatui nėra ilgas, tačiau reikalavimai gan tikslūs ir specifiniai. Didelis išskirtinumas yra tas, kad įmonė yra pasirengusi apmokyti potencialų darbuotoją ir tai nurodo jau pačiame pareigų pavadinime. Specifinės, išskirtinės, galinčios pritraukti kandidatų dėmesį informacijos įrašymas į pareigų pavadinimą yra veiksmingas darbuotojų pritraukimo būdas.

4. „RSI Europe“ yra sparčiai auganti lietuviška įmonė, dirbanti gynybos technologijų sektoriuje, kurianti inovatyvius elektroninius prietaisus.

Šiuo metu įmonė siūlo darbą gamybos darbuotojui.
Darbas Vilniuje.

Atlyginimas: 1250 – 2100 Eur, neatskaičius mokesčių + priklausomai nuo rezultato siūlo 1–4 mėnesinio atlyginimo metinius bonusus.

„Įmonė nepatikslina kaip, bet nurodo, kad dirbant šį darbą darbuotojas „prisidės prie Ukrainos pergalės“ – tai stiprus argumentas ir motyvacija“, – vertina darbo portalo marketingo vadovė.
Darbo pasiūlymas itin paprastas, trumpai, neišsiplečiant pristatomos darbo užduotys, keliami nesudėtingi reikalavimai:
* Atidumas ir kruopštumas.
* Gebėjimas dirbti įrankiais (grąžtas, šlifuoklis, lituoklis).
* Darbo patirtis gamyboje sveikintina, bet neprivaloma (apmokome).
* Baziniai darbo kompiuteriu įgūdžiai (Excel, Word).

Darbo patirtis gamyboje sveikintina, bet neprivaloma (apmoko). Apskritai, matosi, kad įmonė gan lanksti ir pasiruošusi prisiderinti prie darbuotojų: priimtų ir studentus – galimas darbas po paskaitų, lanksčiu grafiku, taip pat tai gali būti darbas ir pilnu etatu.

5. Bendrovė „Mavis“, ilgametę patirtį turinti komanda, tiekianti chemines žaliavas ir teikianti paslaugas klientams beveik visose gamybos srityse, šiuo metu kviečia prisijungti aplinkosaugos specialistą (-ę).

Atlyginimas: 2100–2500 Eur, bruto.
Darbas Vilniuje.

Darbo pobūdis – administracinis:
* tvarkyti aplinkosaugos, cheminių medžiagų, prekursorių apskaitos ir kitus dokumentus;
* ruošti dokumentus leidimams gauti;
* rengti ataskaitas;
* vesti produktų prekybos kontrolę;
* atlikti kitus direktorės pavestus darbus.

Kandidatui keliami tikslūs ir specifiniai reikalavimai:
darbo patirtis cheminių medžiagų kontrolės srityje;
darbo patirtis su aplinkos apsaugos dokumentacija, maisto, veterinarijos, NTAKD, higienos dokumentacija;
chemijos dokumentacija, leidimai, licencijos, chemijos žinios.
Nepaisant to, kad darbuotojui teks dirbti ir su užsienio rinkomis, anglų kalbos ar kitų užsienio kalbos žinių nereikalaujama. Būtinos puikios lietuvių kalbos žinios (raštu ir žodžiu).
Įmonės vertės pasiūlyme figūruoja įprastiniai dalykai:
įdomus, kūrybiškas darbas su Lietuvos ir užsienio rinkomis;
draugiškas kolektyvas;
galimybė tobulėti;
darbui reikalingos priemonės;
visos socialinės garantijos.
Bendravimo tonas – formalus, skelbimo strukūra – standartinė, lyg ir nieko ypatingo, bet kandidatams toks pirminės informacijos kiekis – pakankamas, pastebi R. Karavaitienė.

***

Šis straipsnis yra specialaus „Delfi Karjera“ projekto ciklo „Populiariausi darbo skelbimai“ dalis. Ciklas skirtas atidžiau pažvelgti į darbo rinką Lietuvoje ir įvertinti, kokių darbuotojų ieškoma. Ankstesnį ciklo tekstą rasite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją