Šiek tiek mažiau respondentų atsakė, jog ateinančių metų tikslas – padidinti atlyginimą dabartiniame darbe (27 proc.). Trečias pagal populiarumą naujųjų metų tikslas, kalbant apie karjerą – paaukštinimas (11 proc.). Nors “Randstad” globalus prekės ženklo tyrimas atskleidė, jog pandemija paskatino didesnį darbuotojų lojalumą, galime pastebėti, jog darbo rinkai atsigaunant, vis daugiau žmonių svarsto keisti darbą arba darbo sritį, sakoma pranešime žiniasklaidai.

„Apklausos rezultatai atspindi pasaulines praėjusių metų tendencijas – kai kuriuose sektoriuose dėl pandemijos sukeltų sunkumų daugelis žmonių buvo priversti arba palikti darbą, arba pakeisti darbo sritį. Iš mažėjančio nedarbo lygio matyti, kad nors šiuo metu ekonominė situacija stabilizuojasi, pandemijai užsitęsus ilgiau nei tikėtasi ir atsiradus naujiems darbo organizavimo standartams visame pasaulyje, pasikeitė ir lūkesčiai, susiję su darbu, lemiantys didžiausią darbuotojų kaitą nuo 2008 m. krizės. Pasauliniai tyrimai parodė, kad dabar 2 iš 5 darbuotojų mieliau renkasi mišrų ar nuotolinį darbą, o įmonės finansinis stabilumas tapo Nr. 1 prioritetu ieškant darbo. Tai gali būti priežastys, kodėl daugiau nei trečdalis šiuo metu dirbančių žmonių planuoja pakeisti esamą darbą ir, kaip matome pasauliniu mastu, didelė kaita ir 2022 m. išliks tendencija. – pažymi Aušra Bendikaitė „ANCOR Baltic“ generalinė direktorė.

Kalbant apie atlyginimo lūkesčius, daugumos apklausoje dalyvavusių respondentų (43 proc.) lūkesčiai yra gana realistiški ir įgyvendinami – jie norėtų, kad atlyginimas būtų bent 20 proc. didesnis. Beveik ketvirtadalis darbuotojų (24 proc.) linkę tikėtis daugiau – 50 proc. didesnio atlyginimo. Kalbant apie ambicingiausius tik 7% apklaustųjų pasisakė, jog norėtų du kartus didesnio atlyginimo.
Taip pat atlikta apklausa atskleidžia, jog dirbančiųjų vertybės apskritai keičiasi, vis daugiau žmonių pradėjo atsigręžti į nematerialinę gerovę, vertinti stabilumą – apie 10% apklaustųjų teigia, kad atlyginimas jų nedžiugintų ir 8% darbuotojų užtektų tiesiog gauti stabilias pajamas. Didelė kaita ir noras keisti darbą taip pat tiesiogiai susiję su tuo, kiek patenkinti dirbantieji yra esamu atlyginimu – tik 1% teigia besijaučiantys laimingi dėl esamų pajamų.

Apklausoje savo noru dalyvavo atsitiktiniai žmonės. Tarp apklaustų daugiausiai dirbančių administravimo srityje (15 proc.), taip pat dirbančių su finansais, bankine veikla ir draudimu susijusį darbą (14 proc.) bei pardavimuose (12 proc.). Respondentai daugiausai 35-44 m. amžiaus asmenys (64 proc.), didžioji dauguma jų - moterys (78 proc.).
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją