Neretai yra jums griežtas

Daug žadančiu darbuotoju jus laikantis viršininkas nešykštės komentarų apie jūsų darbą, o komentarai ne visada bus pozityvūs. Vadovas nepabijos jūsų kritikuoti, nes laiko jus gebančiu kritiką priimti žmogumi, kuris pasirengęs imtis didesnės atsakomybės.

Skiria daug užduočių

Jei kartais jaučiatės per daug apkrauti darbais, tai dar ne pasaulio pabaiga. Viršininkas veikiausiai skiria daug užduočių ne todėl, kad nori jus nubausti, o norėdamas patikrinti, kaip susidorojate su sudėtingais darbais.

Bendri prioritetai

Paklauskite vadovo, kokie jo prioritetai, ir imkitės sudėtingų užduočių. Tegu viršininkas pamato, kaip dirbate, ypač su jam svarbiu projektu, ir įsitikina, koks vertingas darbuotojas esate.

Jus gerbia

Liaukitės galvoti, ar patinkate viršininkui, juk svarbiausia – ar jis jus gerbia, ar kviečia į svarbius pasitarimus ir pan. Ne tiek svarbu patikti, kiek būti vertingu partneriu, padėti komandai, prisidėti prie organizacijos klestėjimo.

Komanda

Prašo jūsų indėlio ir dalyvavimo

Vadovai dažniau tariasi su tais darbuotojais, kurie jiems patinka ir kuriais pasitiki. Jei bosas dažnai kviečia pasitarti, į susirinkimus, kuriuose skatina kalbėti, o paskui palankiai vertina jūsų nuomonę – tai geri ženklai.

Pirmiausia kreipiasi į jus

Jei bosas laiko jus savo patikėtiniu, tai daug žadanti perspektyva. Jis ar jis kreipiasi pirmiausia į jus, kai reikia kažką atlikti – ar tai būtų eilinė ar išskirtinė užduotis.

Suteikia jums daugiau atsakomybės

Vadovai dažnai padaro savo pavaduotojais (oficialiais ar ne) talentingiausius darbuotojus. Veikiausiai negausite medalio, bet jums patikėti reikšmingi projektai, netgi kartais teks vadovauti kolegoms.

Paiso jūsų nuomonės

Jei kolegoms kyla sunkumų, vadovas siunčia juos pas jus. Jei bosas pataria kolegoms eiti pas jus patarimo, dažnai nurodo pavyzdžiu jūsų darbą, tai geras ženklas.

Patiki jums svarbias užduotis

Svarus pasitikėjimo ženklas – vadovas paveda jums svarbius klientus.

Teiraujasi, kaip jums sekasi

Vadovai nepamiršta pasiteirauti, kaip sekasi jiems patinkantiems darbuotojams. Jie klausia, ar esate patenkinti, ar neketinate išeiti į kitą darbą, kaip galėtumėte geriau atsiskleisti šioje kompanijoje ir pan. Tai nėra apklausa – tiesiog vadovas stengiasi išlaikyti vertingą darbuotoją.

Prašo pamokyti kitus

Jei viršininkas nuolat prašo padėti naujokams, ką nors paaiškint kolegoms, gali atrodyti, kad esate apkraunami papildomais darbais. O iš tiesų bosą žavi jūsų sugebėjimai ir jis nori, kad ir kiti pasisemtų iš jūsų žinių. Boso pavedimus laikykite ne papildomomis užduotimis, o galimybe pademonstruoti sugebėjimą vadovauti ir kompetenciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)