1. Visada parašykite siunčiamo e. laiško temos pavadinimą.

Pasak ekspertų, viena didžiausių galimų klaidų – neįrašyti laiško temos pavadinimo. Juk ši eilutė lemia, ar e. laišką apskritai skaitys, kaip į jį atsakys laiško gavėjas.

E. laiškas su tuščia temos pavadinimo eilute greičiausiai pradings arba suerzins laiško gavėją, kuris, norėdamas sužinoti laiško turinį, yra verčiamas atidaryti e. laišką.

2. Pirmiausia parašykite e. laiško temos pavadinimą.

Daugelis e. laiško temos pavadinimą parašo vėliausiai, prieš pat išsiųsdami laišką. O juk ši eilutė – bene svarbiausia e. laiško dalis.

Temos pavadinimą parašykite pirmiausia, kad ji diktuotų laiško toną ir kad nepamirštumėte parašyti.

3. Temos pavadinimas turi būti trumpas.

E. pašto dėžutėje laiško pavadinimo eilutėje matosi apie 60 simbolių, išmaniojo telefono ekrane – 23–30 simbolių. Jūsų tikslas – šeši–aštuoni žodžiai.

4. Svarbiausius žodžius surašykite pradžioje.

Apie 50 proc. e. laiškų yra skaitomi išmaniuosiuose telefonuose. Juk nežinote, kiek temos eilutės matysis telefone, todėl svarbu sudėti į pradžią svarbiausią informaciją. Antraip svarbios detalės gali likti nepastebėtos.

5. Apsieikite be nebūtinų žodžių.

Kai vieta brangi, apsieikite be nebūtinų žodžių, kaip antai, „sveiki“, „malonu susipažinti, „ačiū“. Šiuos žodžius galėsite parašyti pačiame e. laiške.

6. Aiškiai įvardinkite e. laiško temą.

Temos pavadinimo eilutė turi aiškiai nusakyti, apie ką bus kalbama laiške, kad recipientas galėtų įvertinti e. laiško svarbą.

Jei laišku pretenduojate į darbo vietą, nurodykite vardą, pavardę, poziciją, į kurią pretenduojate. Jei e. laiškas skirtas kolegai, parašykite projekto pavadinimą ir pan.

7. Vartokite kertinius žodžius, pagal kuriuos bus lengviau rasti laišką.

Dauguma profesionalų turi filtrus, kurie skirsto laiškus į aplankus, taigi iš pradžių nė nematys jūsų žinutės. Štai kodėl svarbu įtraukti su laiško tema susijusius kertinius žodžius, pagal kurios bus lengviau rasti e. laišką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)