Dar besimokydamas Irmantas pradėjo galvoti apie savo verslą – vos įgijęs konditerio kvalifikaciją, jis išsyk pradėjo dirbti savarankiškai, įkūręs kepyklėlę Šiauliuose. Kaip pats sako, norėjo įsitikinti, kad rinkoje jo pastangos bus vertinamos.
„Dirbau pusę metų kasdien po 12-16 valandų mažose 20 kv. metrų patalpose, gaminau saldumynus ir aptarnavau klientus. Šiuo metu talkina praktikantė, kuri irgi mokosi konditerijos su Užimtumo tarnybos parama“, – pranešime žiniasklaidai pasakoja jaunasis verslininkas.
Kvalifikuotas želdynų specialistas pasuko į virtuvę, išbandęs ne vieną profesiją. Šiaulietis pripažįsta, kad anksčiau stengėsi galvoti apie gerą uždarbį ir praktiškus darbus: želdynų prižiūrėtojo, akmenskaldžio, dažytojo.
„Visgi atėjo suvokimas, kad darbas turi patikti“, – sakė Irmantas.
Specializuota prancūziškos konditerijos desertinė Šiauliuose, anot pašnekovo, yra pirmoji ir jau turi savo pirkėjus. Išskirtinių saldumynų galima ragauti vietoje, prekiaujama kava, arbata ir kokteiliais.
I.Norkus laiko skiria ir besidomintiems šia profesija moksleiviams, aprodo „Desertų dirbtuves“, pavaišina saldžiaisiais kūriniais, atsako į klausimus.
Prancūziškos konditerijos desertinė per metus sužavėjo šiauliečius, todėl dabar verslininkas įkūrė mažąją bendriją „Naujoji klasika“. Rudenį ketina įdarbinti dar 2-3 darbuotojus, nori plėsti gaminių asortimentą ir įsikurti didesnėse patalpose. Planuose – ir savaitgalio pusryčiai.
25-30 metų amžiaus grupėje vidutinis atlyginimas yra aukštesnis nei tų, kuriems yra 40-65 metai ir truputį atsilieka tik nuo 30-40 metų grupės.