Patarimai sulieknėjus:

• Prasidėję pokyčiai pabaigos neturi.

• Pasiekus norimą svorį, svertis reikėtų bent jau kas trečią dieną, rytais. Chaosas ir nerimtis negali sugrįžti į kasdienybę. Neleiskite, kad svoris padidėtų daugiau kaip 2 kg. Jei taip nutiko, savaitę rinkitės mažo kaloringumo produktus (kokteilius, sriubas) arba griežčiau susireguliuokite savo kasdienybę ir pamatykite, kur nuo jos nukrypote. Kūnui užteks savaitės, kad jis žinotų, kur link jam eiti.

• Režimas ir maisto kiekis negali keistis. Kiekvieną rytą atsikėlus būtina žinoti, kada ir ką valgysiu. Pirmas valgymas turi būti per dvi valandas nuo atsikėlimo.

• Valgykite kuo įvairesnį maistą. Stebėkite, kad maistas netaptų vienodas, o per savaitę gautumėte ir mėsos, ir pieno produktų, taip pat daržovių, kruopų.

• Pirmenybę reikėtų teikti patiems maistingiausiems produktams. Maistingumą lemia maistinių medžiagų kiekis tam tikrame kalorijų kiekyje. Netinka tie, kuriuose daug kalorijų, bet mažai maistingųjų medžiagų. Grubus tuščių kalorijų pavyzdys – batonas, maistingo produkto – tamsi duona.

• Kiekvienoje maisto piramidės produktų grupėje galima rasti ir šlamšto, ir gerų dalykų. Reikia tuo ir vadovautis, kad mano kūnas – ne šiukšlių dėžė, ir šlamšto į save nekišu. Pavyzdžiui, kruopų grupėje geriau rinktis ne manų kruopas, o, pavyzdžiui, grikius. Jei jau renkatės manų kruopas, jose turi būti sėlenų ar dar ko nors naudingo. Duoną taip pat reiktų rinktis tą, kuri turtingesnė įvairiais priedais. Venkite aukščiausios rūšies kvietinių gaminių.

• Kaip gyvenimo palengvinimą visada galima turėti pagal savo sudėtį ir naudą atsakingai sudėliotų mažo kaloringumo kokteilių ir sriubų. Pagal savo sudėtį ir naudą, jie atsakingai sudėlioti.

Projekto dalyviai

• Svarstyklių rodomas skaičius, kurio vis dar siekiate, neturi būti superidealus ar ypatingai mažas. Kiekvienas numestas kilogramas sumažina toliau suvalgomo maisto kiekį, nes mažėja ramybės kalorijų poreikis.

• Svoris krenta ir riebalų, ir raumenų sąskaita, atauginėja – riebalais. Labai nereikėtų, kad vyktų kūno riebėjimas.

• Pirmenybę teikite savo gamintam maistui – žinosite, iš ko jis pagamintas, priešingai nei įvairūs parduotuvėse parduodami pusgaminiai.

• Jei ruošiate maistą patys, galite jo pasigaminti ir kelioms dienoms. Tai žymiai naudingiau, nei parduotuvėse pirktas mėsos pusgaminis.

• Vandenį galima gerti prieš valgį, valgant ir po valgio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)