1 porcijai reikės:

200 g bulvių
5 g alyvuogių aliejaus
2 g druskos
2 g čiobrelio žolelės

Gaminimo žingsniai:

1. Nuskutame bulves, geriausia naudoti dideles. Vasarą, kai bulvės šviežios, jų skusti nereikia, tiesiog gerai nuplauti su šepetėliu. Tokiu būdu šiaudeliai bus idealūs:)

2. Supjaustome jas šiaudeliais.

3. Dar kartą nuplauname ir nusausiname virtuviniu popieriniu rankšluosčiu.

4. Išdėliojame skardoje, ištiestoje pergamentiniu (sviestiniu) popieriumi.

5. Bulves pabarstome šviežio čiobrelio šakelėmis (jei neturite – nedideliame kiekyje šilto vandenyje pamirkykite džiovintus), stambia jūros druska, minimaliai apšlakstome šalto spaudimo alyvuogių ar saulėgrąžų aliejumi, tinkamu kepimui.

Geriausia, jei turite aliejaus purškiklį (panašus dalykas kokį naudojame gėlių drėkinimui). Aliejaus turi būti tiek mažai, kad jo net nesimato.

6. Bulvių šiaudelius pašauname pusvalandžiui į įkaitintą iki 175C orkaitę.

Geriausia valgyti pietums su šviežiomis ar raugintomis daržovėmis, tinka su naminiu pomidorų padažu.

Maistinės medžiagos:
Baltymai 4
Riebalai 5
Angliavandeniai 39
Kcal – 219