„Tiesiog net ne konteineryje ir neaptvertos guli atliekos sumestos į krūvą. Vyko pastato renovacija, statybininkai visas atliekas išsivežė, bet šitos liko. Šitas vaizdas jau kelis metus nesikeičia. Bet to tikrai negalima toleruoti“, - pasakojo skaitytoja.

Pažadėjo išvežti iki Velykų

Vilniaus miesto savivaldybės Miesto tvarkymo ir aplinkos apsaugos skyriaus atstovai teigė, kad tai po renovacijos likusios atliekos, kurias statybininkai pažadėjo išvežti iki Velykų.

„Ten yra bendrija gyvenamųjų namų, vyksta renovacija. Tačiau renovacija dar nesibaigė, todėl jie nėra išsivežę savo daiktų. Kalbėjau su pirmininke. Yra pažadas išsivežti šiukšles iki Velykų. Įmonės subrangovai yra lenkai, renovacija užsitęsė, nesisekė jiems, dėl to taip ir sugaišo“, - koemntavo savivaldybės atstovai.

Savivaldybė apgailestavo, kad atliekų išvežimas užsitęsė: „Jie išsiveš - niekur nesidės. Išsiveš ir bus tvarka. Tik tiek, kad gaištamas laikas, ten dar jų ir tualetas yra. Be to, pinigai nesumokėti, pirmininkė visokių sankcijų gali imtis. Bet čia tikrai nuo renovacijos likusios atliekos, čia ne iš seniau.“