Berkeley miestas per akimirką tapo garsus visoje Didžiojoje Britanijoje. Rugpjūčio 5 d., sekmadienį, vakarinėje šalies dalyje siaučiant galingai audrai, miestelyje iš dangaus krito ne tik lietus, bet ir jūržolės. Galingi vėjai jas pakėlė nuo už 35 km esančio paplūdimio ir pabėrė ant gyventojų namų, automobilių, daržų ir sodų, rašo dailymail.co.uk.

Sinoptikai teigia, kad tokie reiškiniai nėra unikalūs. Galingų audrų metu susiformuoja viesulai, dar vadinami mini tornadais. Jie pakelia lengvesnes medžiagas ir šios nukrenta ant žemės viesului „išsikvėpus“.

Berkeley gyventojas inžinierius dr. Richardas Overtonas žurnalistams pasakojo, kad atsikėlęs ryte pro langą pamatė savo kiemą nuklotą keistos žalios masės. Išėjęs į lauką jis suprato, kad tai jūržolės, bet vyras nesuprato, kaip jos galėjo atsirasti jo kieme, nes artimiausias paplūdimys yra už 35 km.

„Girdėjau istorijas apie iš dangaus krentančias žuvis ir varles, bet apie jūržoles dar neteko girdėti“, - per daug dėl stichijos nesijaudino R. Overtonas.

„Gaila, kad nelijo žuvimi. Visas miestas būtų surengęs neprastą puotą“, - toliau juokavo vyras.

Didžiosios Britanijos Meteorologijos centro sinoptikas Ianas Fergussonas komentavo, kad tokie dalykai reti, bet pasitaikantys.

Berkeley ir apylinkių gyventojai vis dar pluša bandydami nukrapšyti jūržoles nuo lauko baldų, automobilių ir langų.