Sudvajų miške netoli Alytaus grybautoja brūzgyne prie pušelės rado du nesukirmijusius 700 ir 600 gramų sveriančius baravykus. O netoliese augo dar vienas pusės kilogramo grybų karalius, rašo lrytas.lt.

Dzūkijos pušynuose baravykai pradėjo dygti tik praėjusios savaitės viduryje, bet drėgnesniuose lapuočių bei mišriuose miškuose, kaip Sudvajų, jie pasirodė anksčiau.

R. Zapereckaitė praėjusią savaitę iš šio miško parsinešė 57 baravykus. O antradienį čia per valandą rado 27 rudakepurius – jie vos tilpo į jos pintinę.

Didžiausius baravykus grybautoja nutarė džiovinti, o mažesnius – marinuoti.

Iš kelių ji išsikepė savo mėgstamiausią patiekalą – baravykų karbonadą. Pipirais ir druska pabarstytas galvutes R. Zapereckaitė apvolioja išplaktame kiaušinyje bei miltuose ir kepa tik svieste.

GRYNAS.lt skelbia fotokonkursą „Mano derlius“. Siųskite savo užaugintas daržoves ir rastus grybus ir laimėkite puikius prizus. Nuotraukų laukiame grynas@grynas.lt.