Susisiekus su stručio šeimininke Edita, ji sakė, kad trečiadienį grįžusi iš darbo paukščio jau nerado. Paskutinį kartą jis pastebėtas bėgantis link Kūlupėnų, kur traukė ir pirmą kartą.

Paklausus, ar tai tas pats strutis, kuris buvo pabėgęs ir kovą, šeimininkė to patvirtinti negalėjo ir tikino, kad jie identiški. Vis dėlto priežastis tikrai ta pati – pykčiai dėl patelės tarp dviejų patinų: „Barasi kas rytą, vaikšto pasipūtę. Bet aptvaras didžiulis, turi kur palakstyt.“

„Net nežinau, kada tiksliai pabėgo: iš ryto, per pietus. Sutvarkėm tvorą, paaukštinom, dabar ji 1,70 cm, strutis gal apie 1,30 cm, kaip jis galėjo peršokti, nesuprantu. Apėjau aplink aptvarą – nė plunksnelės nukritusios, nei nulenkimo tvoros, nieko. Mistika. Kelmėj stručius augina, per pusę metro žemesnė tvora, niekas neperšoka“, – aiškina ji.

Vis dėlto versiją, kad strutis galėjo būti pavogtas, ji atmeta: „Ne, ne, matė, kaip bėgo“.

Edita svarsto, kad jei strutis nubėgo į mišką, jį rasti bus sunku, nebent kas nors pastebės ir praneš kaip praėjusį kartą.

„Gyvenu kaime, turiu tris stručius, du patinėliai susipyko stipriai dėl patelės ir vienas pabėgo, tvora jų aptvaro – žmogaus ūgio. Turėjau juos dėl grožio, daug naudos iš jų nėra, labiau širdžiai mieli gyvūnėliai. Pirkau prieš dvejus metus mažiukus ir užsiauginau. Tik po trejų metų patinėliai subręsta“, – anksčiau pasakojo šeimininkė.

Pastebėję laisvėje lakstantį nandu strutį, praneškite jo šeimininkei Editai telefonu +370 677 40503.

Ką darys jį radusi ir kaip sulaikys nuo kitų galimų pabėgimų šeimininkė kol kas neįsivaizduoja.