Per keletą dienų į forto kiemą per fosą ir pylimą buvo įkelta 19 akvariumų. Sunkiausias jų svėrė 12,5 t, tačiau tą svorį reikėjo perkelti 80 m. atstumu, taip itin padidinat apkrovą visam kranui.

Pasak biologo, Akvariumo skyriaus vedėjo Sauliaus Karaliaus, sunkiausiame akvariume apsigyvens Šiaurės jūros gyvūnai – ir žuvys, ir vėžiagyviai. Biologas žada, kad jau po poros metų atsidarysiančiame akvariume gyvai matysime ne tik vilkžuves, jūrų velnius, bet ir langustus, omarus.

Dabar yra jau rekonstruotas redutas – pastatas, kuriame yra akvariumo ekspozicija, – pasakojo Saulius Karalius. – Atgabenus akvariumus, filtrus, gyvybės palaikymo sistemą (vandens paruošimo ir valymo), prasidės jų montavimo darbai.

Rekonstruotame akvariume lankytojai galės susipažinti su daugybe vandens gyvūnų: nuo upelio, Baltijos jūros baseino iki Šiaurės jūros ir koralinio rifo. Bus įrengti 7 koralinio rifo akvariumai, kurių talpa sieks nuo kelių iki keliolikos tonų vandens. Juose galima bus grožėtis zebražuvėmis, klounais, ragžuvėmis ir daugeliu kitų egzotinių žuvų.

Bene didžiausias žada būti ežero akvariumas – jame tilps net 50 t vandens, kuriame gyvens gerai mums pažįstamos žuvys: lydekos, karosai, karšiai. Upės akvariume iš arčiau galėsime susipažinti su šapalais, ūsoriais ir kitomis žuvimis.

Tikimasi, kad didžiausią įspūdį lankytojams paliks 20 m. ilgio akrilo tunelis, įrengtas po centiniu baseinu. Einat juo galima bus stebėti virš galvų plaukiojančius eršketus, Baltijos ir Šiaurės jūros žuvis. Tunelio įkėlimas į forto kiemą didesnių problemų nesukėlė, nes jis yra sudedamas iš šešių atskirų dalių.

Visi akvariumai ir įranga į muziejų buvo pagaminta La Rošelyje (Prancūzija).