„Vakar čia buvo eilės, tai atėjau prie šių medžių šiandien, man netoli, o žiedai labai gražūs. Pernai irgi buvau atėjusi, man netoli, tai jau kelintus metus užsuku“, – pasakoja prie sakurų pasivaikščioti ir nusifotograuoti atėjusi moteris.

„Atvažiavome į koncertą iš Vilniaus, o koncertas, pasirodo, atšauktas. Tai vat vaikštom po Klaipėdą ir pamatėm šį grožį. Jos kitokios, nei Vilniuje“, – šypsojosi iš sostinės į pajūrį atvyksios keturios draugės.

„Man patinka čia ateiti, domiuosi japonų kultūra, o savaitgalį Japoniškame sode, Kretingoje jau irgi pražydo sakuros, mačiau internere, kad ten norintiems bus galima nusifotografuoti ir su japonišku kimono prie sakurų. Jų yra labai daug rūšių, skirtingi žiedai, skirtingas rausvumas. Gaila, kad dalis jų Klaipėdoje sušalo, dabar būtų daugiau“, – dalijosi žiedus apžiūrinėjanti mergina.

Klaipėda ne vienerius metus draugauja su Japonijos miestu Kudži. Iš partnerių Japonijoje uostamiestis yra dovanų gavęs sakurų, kurių dalis jau žydi ir prie Danės pakrantės. Debreceno gatvėje kelios sakuros pasodintos ir vietos gyventojų iniciatyva.


Ateinantį rudenį Klaipėdoje ketinama įkurti Vilniui ir Kaunui nenusileidžiantį sakurų parką. Jam vieta numatyta pietinėje uostamiesčio dalyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)