Pasak pašnekovo, šiemet gamta apgavo visus, įskaitant ir šv. Martyną. „Per šv. Martyną (lapkričio 11 d.) buvo 10 laipsnių šilumos, ir per Kalėdas bus panašiai, nors pagal senolių spėjimus turėtų būti minus 10. Šiųmetis gruodis mušė visus anksčiau buvusius šilumos rekordus: antrasis mėnesio dešimtadienio temperatūros vidurkis siekė 9,7 laipsnio šilumos. Anksčiau rekordu laikyta 8 laipsniai šilumos. Gruodžio 20 d. paros temperatūra Rokiškyje siekė 8,9 laipsnio šilumos, Biržuose buvo dar šilčiau – 9,7 laipsnio. Nuo 1924 m., kai buvo pradėta registruoti temperatūra, tokio šilto gruodžio nėra buvę. Galima sakyti, kad šiemet turėjome tris spalius, o gruodis visiškai iš metų vežimo iškrito“, – gamtos išdaigas komentavo patyręs orų stebėtojas.

Trečiadienį vėjas dar pasiplėšys, bus ir lietaus, o prieš Kūčias gamta nurims. Žiema šiek tiek bandys atsigriebti gruodžio 28 d.: gali kai kur pasnigti, atvės. Naujųjų metų naktis, spėjama, bus žemiškesnė nei Kalėdos: spustels lengvas šaltukas, bus sausa. Gali atvėsti iki minus 7 laipsnių. Prie Lietuvos artėja anticiklonas, taigi iki paskutinės šiųmetės nakties net ir menko sniego gali nelikti nė kvapo.

Pagal keturių savaičių išankstines prognozes, Trys karaliai turėtų būti su šaltuku, bet apie sausio vidurį vėl atšils, o 18 d. jau prognozuojama pliusinė temperatūra, pilkuma ir lietus.

Taigi, jeigu artimiausiu metu pasirodys sniego, juokais patariama jį susemti ir dėti į šaldytuvų kameras, kad nepamirštume, kaip jis atrodo. Gali būti, kad žiema rimčiau pasispardyti gali vasarį ir per trumpą laiką bandys atsigriebti už prarastas šalčiausio metų laiko pozicijas.