Niujorko meras Ericas Adamsas: „Šiandien esu labai laimingas pranešdamas, kad radome žmogų, kuris padės išspręsti žiurkių problemą. Ji labai motyvuota, labai motyvuota pagerinti niujorkiečių gyvenimą. To kokybinio pokyčio norime visi. Ir taip pakankamai brangu gyventi didmiestyje, tad mažiausiai savo namuose norisi tokių nekviestų nuomininkų kaip žiurkės, kurių kasdien tik daugėja. Kathy, ateik ir tark porą žodžių, kas laukia mūsų miesto žiurkių“.

Niujorko miesto graužikų kontrolės direktorė Katheen Corradi: „Mere, esu labai dėkinga už šią unikalią galimybę pagerinti mūsų miesto žmonių gyvenimą. Kai pamačiau, jog ieškomas žmogus būtent tokiam darbui, nepatikėjau, kad čia tikra. Ištroškęs kraujo – epitetas, kokį darbo aprašyme pamatysi tikrai nedažnai. Ir tai tikrai ne tas žodis, kuriuo įprastai apibūdinu save. Bet turiu pripažinti, kad žiurkių naikintojos pozicija mane sudomino iškart“.

E. Adamsas, kuris niekada nepraleidžia progos akcentuoti, kaip smarkiai nekenčia žiurkių, darbo skelbimą parengė dar praeitais metais. Meras ieškojo „kraujo ištroškusio“ žmogaus, nesibodinčio ir „nekonvencinių sprendimų“, kuriam žadėjo mokėti metinę algą nuo 120 tūkst. iki 170 tūkst. dolerių.

Buvusi mokytoja K. Corradi sako, kad žiurkės – pažįstamas priešas. Prieš tai ji buvo atsakinga už žiurkių kontrolės priemones miesto mokyklose.

Niujorko miesto graužikų kontrolės direktorė Katheen Corradi: „Nekantraudama laukiu, kada galėsiu pradėti darbus Harleme. Kartu su miesto institucijomis ir vietos bendruomene pasirūpinsiu, kad mūsų gatvės, parkai ir žaidimų aikštelės vėl taptų mūsų. Perspėju: dažniau matysime mane, bet matysime vis mažiau žiurkių. Memai su žiurke ir pica niekam netrukdo, bet pasakysiu jums vieną dalyką: Niujorkas daugiau nebesitaikstys nei su šiais graužikais, nei su jiems veistis palankiomis sąlygomis. Daugiau jokių nešvarių šaligatvių, neprižiūrimų erdvių ar apleistų nuotekų vamzdžių. Mieste naujas šerifas. Su jūsų pagalba mes visiems laikams iš mūsų miesto tas žiurkes iškrapštysime“.

Kiek iš viso Niujorke galėtų gyventi žiurkių, nežinoma. 2014 metų duomenimis šis skaičius siekė apie 2 mln. arba po vieną keturiems gyventojams.

Niujorko meras E. Adamsas jau įgyvendino nemažai priemonių, nukreiptų prieš, kaip pats vadina, „didžiausius Niujorko priešus“. Pastaraisiais mėnesiais jo administracija apribojo valandas, kiek ant šaligatvio galima laikyti šiukšles prieš jas išvežant ir inicijavo kompostavimo programą, skirtą spręsti maisto atliekų klausimą. Tik pilkosios žiurkės, Niujorke įsikūrusius jau seniai, ne kartą įrodė esančios labai jau sumanus priešas, puikiai prisitaikantys net ir prie pačių nepalankiausių sąlygų.

Niujorko miesto graužikų kontrolės direktorė Katheen Corradi: „Jūs gi žinote, kokia mūsų sėkmės paslaptis: tos žiurkės kietas riešutėlis, bet niujorkiečiai dar kietesni. Taigi, teks visiems pasiraitoti rankoves, bet esu tikra, jog mums pavyks“.