Tai buvo jau ketvirtas atvejis šiais metais, kai liūtai bastėsi už Nairobio nacionalinio parko ribų, ir antrasis incidentas per trumpesnį negu dviejų savaičių laikotarpį, kai nuo plėšrūnų nukentėjo žmonės.

Tamsiakartis liūtas buvo nušautas vieno Kenijos laukinės gyvūnijos tarnybos (KWS) reindžerio po to, kai jis sužeidė vieną praeivį šalia Isinjos – gyvenvietės į pietus nuo sostinės, kur žmonės buvo susirinkę pasižiūrėti į neramų žvėrį.

„Klaidžiojantis liūtas, kuris bastėsi Isinjoje, buvo nušautas po to, kai sužeidė vieną žmogų“, – sakė KWS atstovas Paul Udoto (Polas Judotas).

Pasak jo, sužeistas vyras buvo nuvežtas į ligoninę, o plėšrūnas buvo nušautas „po to, kai pradėjo siautėti“.

Per ankstesnius šiemet įvykusius panašius incidentus liūdai buvo parvaryti į 117 kvadratinių kilometrų parką, arba pareidavo ten patys.

Šį rezervatą beveik iš visų pusių supa sparčiai augantis didmiestis, turintis daugiau negu tris milijonus gyventojų.

Anksčiau šį mėnesį 63 metų vyras buvo apdraskytas liūto prie judraus greitkelio, kai vairuotojai spaudė automobilių signalus prie slampinėjančio žvėries ir jį filmavo, važiuodami pro šalį.

Nairobio nacionalinis parkas nėra visiškai aptvertas, kad galėtų migruoti žolėdžiai, ieškantys šviežių ganyklų.

Didžiosios katės ten patiria didėjantį spaudimą, kai vienas sparčiausiai augančių Afrikos miestų plečiasi, blokuodamas senovinius gyvūnų migracijos kelius ir plėšrūnų medžioklės plotus.

Aplinkosaugininkai sako, kad liūtai tose teritorijose gyveno anksčiau negu žmonės ir kad jie „nebėga“ iš parko ir „neužklysta į gyvenvietės“ – veikiau žmonės persikėlė gyventi į liūtų gimtąsias valdas.

Vasario viduryje du liūtai visą dieną slampinėjo Kiberoje – tankiai gyvenamame Nairobio lūšnyne, bet vėliau grįžo į parką. Dar po kelių dienų toje gyvenvietėje buvo pastebėta daugiau liūtų.

Nors laisvai vaikštinėjantys liūtai vis dažniau pastebimi Nairobyje, žmonės per tokius incidentus nukenčia retai.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)