Iš klevų sulą galima pradėti leisti tada, kai dieną šviečia saulė ir oro temperatūra pakyla aukščiau nulio, bet naktimis dar spusteli šaltukas. Atsižvelgiant į konkretų pavasarį, tai gali būti vasaris, kovas ar balandis.
Beržų sulos sezonas prasideda tada, kai vidutinė oro temperatūra naktį pakyla iki penkių su trupučiu laipsnių Celsijaus. Paprastai taip nutinka balandžio mėnesį. Liaudyje balandis kartais vadinamas „sulos mėnesiu“.
Klevų sula saldi, gerokai saldesnė už beržų, bet tokio klevų sirupo, kokį mėgsta ir vartoja Amerikos ir Kanados gyventojai, vargu ar pasigaminsime. Cukrinis klevas (Acer saccharum) – nacionalinis Kanados medis. Šalies simbolis klevo lapas irgi būdingas cukriniams klevams. Šių medžių suloje cukraus kiekis siekia apie 7 proc., o mūsiškių – 3–3,5 proc. Norint gauti litrą sirupo, reikia išvirti 40–80 litrų sulos. Vargu ar atsiras daug norinčių tuo užsiimti.