„Vilniuje, Jaunystės gatvėje, Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 5-osios komandos ugniagesiai gelbėjo į hamaką sodyboje įsipainiojusį danielių. Pasak šios komandos pamainos vado Vadim Deniščik, medžiaginis hamakas kabojo tarp dviejų medžių, o gyvūnas ragais buvo įsipainiojęs į hamako virves“, – teigiama Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos įraše.

„Kartu su namo šeimininku priėjome arčiau, – pasakojo V. Deniščik. – Iš pradžių danielius stovėjo ramiai, bet, pamatęs mus, pradėjo blaškytis. Bandė ištrūkti pats, bet ragai neleido. Mes su vyresniuoju ugniagesiu gelbėtoju Aleksandru Stasyla – vienas iš vienos pusės, kitas iš kitos priėjome prie danieliaus.

Gyvūnas pradėjo blaškytis, pargriuvo, aš spėjau jį pačiupti, tada Aleksandras užmetė jam ant galvos uždangalą. Naudodami parankines priemones, danielių išlaisvinome. Išlaisvintas gyvūnas nubėgo savo keliais. Ir grįžtant iš gelbėjimo operacijos automobiliu dar perbėgo mums per kelią“, – ugniagesius gelbėtojus citavo Tarnyba.

Pamainos vadas sako, kad laukinius gyvūnus mieste gelbėti jiems tenka retai, dažniausiai pagalbos prireikia naminiams gyvūnams – kačiukams, šuniukams.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiemet ugniagesiai išgelbėjo 164 gyvūnus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją