GRYNAS.lt skaitytojai geriausiu darbu apie pavojingų atliekų tvarkymą pripažino Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos studentės Irminos Vanagaitės darbą. Konkurso nugalėtojos darbas surinko 44,8 proc. balsų iš 3393 balsavusiųjų.

Antroji vieta atiteko Viktor Jušev, trečioje vietoje liko Laura Stonytė. Spalį „Žalvario“ paskalbtame konkurse dalyvavo nemažai Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos studentų. Pirmame konkurso etape dalyvavo apie 30 darbų. Į antrą etapą pakliuvo 8 darbai, iš jų nugalėtoją rinko GRYNAS.lt skaitytojai.

Visi studentai siuntė savo darbus teisingo pavojingų atliekų, - automobilių akumuliatorių bei galvaninių elementų, - tvarkymo tema. Kaip žinoma, senų automobilių akumuliatorių ar nešiojamųjų baterijų negalima mesti į buitinių šiukšlių konteinerius, nes juose yra pavojingų medžiagų, kurios patekę į aplinką gali sukelti įvairius susirgimus, taip pat ir onkologinius. Daugiau informacijos apie tai www.surenkameakumuliatorius.lt

Kolegijos Grafinio dizaino katedros vedėjas docentas Jonas Malinauskas sako, jog visi konkurse dalyvavę studentų darbai yra pateikti ir kaip kursiniai darbai.

„Smagu, kad studentai į aplinkosaugos temą turėjo pažvelgti profesionalaus dizainerio akimis, turėjo ieškoti originalių, neįprastų sprendimų“, - sako J. Malinauskas.

Konkursas buvo paskelbtas kolegijai bei atliekų surinkimo ir tvarkymo bendrovei „Žalvaris“ pasirašius bendradarbiavimo sutartį, kuria įsipareigojama padėti viena kitai siekiant mažinti neigiamą poveikį aplinkai bei skatinti tinkamą atliekų surinkimą ir tvarkymą. Penkerių metų trukmės sutartis numato daug bendradarbiavimo aspektų, kurie skirti mažinti aplinkos taršai mažinti ir šiais klausimais šviesti visuomenę.