Buvęs policijos viršininkas Chustas Chosė (Justo Jose) buvo sužalotas, kai peršoko laukinius gyvūnus ir žmones skiriančias grotas. Kaip teigia liudininkai, karine uniforma vilkintį vyrą užpuolė trys suaugę liūtai. Būrys nieko negalinčių padaryti turistų stebėjo, kaip gyvūnai tempia jo bejėgį kūną į aptvare esantį tunelį.

Neonacionalistinėmis pažiūromis pagarsėjusį 45 metų vyrą pavyko išgelbėti tik maždaug po pusvalandžio. Nors pagalbos tarnybų darbuotojai atvyko gana greitai, tačiau ilgą laiką nepavyko pasiekti sužalotojo. Gaisrininkams teko vaikyti liūtus nuo apkandžioto ir sudraskyto kūno.

Suteikus pirmąją pagalbą vyras skubiai nugabentas į vietinę ligoninę. Konstatuota, kad į intensyvios terapijos skyrių paguldytas Ch. Chosė patyrė sunkius kūno sužalojimus, tačiau jo gyvybei pavojus negresia.

Tiek zoologijos sodo darbuotojai, tiek ir pagalbos tarnybų atstovai tvirtina, kad Ch. Chosė į liūtų aptvarą pateko tyčia ir apgalvotai.

„Speciali apsaugos sistema užtikrina, kad joks žmogus negalėtų įkristi ar kitaip pakliūti į užtvertą zoną su laukiniais gyvūnais. Tai negalėjo būti nelaimingas atsitikimas“, – teigė gelbėjimo misijoje dalyvavęs ugniagesių vadovas Hektoras Karmona (Hector Carmona).

Ch. Chosė per pastaruosius mėnesius buvo ne kartą pakliuvęs į žiniasklaidos akiratį. Rugsėjį, oficialios šventės metu prasiveržęs pro policijos užkardą, kamerų akivaizdoje padegė Katalonų vėliavą. Po mėnesio buvo suimtas Barselonos centre. Piketo prieš abortus metu Ch. Chosė demonstravo vėliavas, išpieštas svastikomis.

Dar prieš nelaimę zoologijos sode, kalbėdamas su žurnalistais, vyras pasakojo, kad buvo atleistas iš darbo, išsiskyrė su žmona, neteko vaikų globos.