„Gastronomijos festivaliai pasaulyje turi senas tradicijas ir pastaruoju metu vis labiau populiarėja.Vis dėlto Lietuvoje toks aukšto lygio renginys vyks pirmą kartą. Kadangi maisto kultūros tema mūsų šalyje pastaruoju metu tampa vis aktualesnė, viliamės, kad lietuviams tokia šventė patiks ir taps gražia tradicija“, – sako Erikas Kundreckas, vienas iš renginio organizatorių.
Kenkėjų kontrolės ekspertų „Dezinfa“ vadovė Margarita Kutkaitė maisto kultūra domisi jau seniai.
„Daug keliauju ir esant galimybei visada renkuosi kulinarines keliones. Maisto kultūros renginyje atidarysime vabzdžių restoraną „Pestaurant“. Dar birželio pradžioje degustuoti vabzdžių kvietėme vilniečius, šį šeštadienį galimybę paragauti įvairaus skonio lervų, skėrių turės ir kauniečiai bei miesto svečiai. Beje, maisto festivalio lankytojams paruošėme iš tiesų nemenką išbandymą – 5 cm ilgio traškių, gigantiškų vandens blakių“, – pasakoja M. Kutkaitė.
Birželio 19–20 dienomis Kauno Rotušės aikštėje nuo ryto iki vėlaus vakaro vyksiančiame maisto kultūros festivalyje „Skanaus“ lankytojai galės išmokti įvairių kulinarijos paslapčių, kurias atskleis mėgstamiausių restoranų šefai.
Festivalio svečiai išmoks lengvai ir greitai pasigaminti gardžius patiekalus, derinti produktus, o daugybės degustacijų metu pasivaišins išskirtiniais valgiais ir skanumynais.
Šventės lankytojai turės galimybę paragauti ir įsigyti šviežios ir kokybiškos ūkininkų produkcijos.