Rūkė stotelės paviljone

Vakar Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai su policijos pareigūnais išsiruošė į reidą. Rūkymas draudžiamose vietose bei šunų vedžiojimo taisyklių pažeidimai sulaukė daugiausia tikrintojų dėmesio.

Nuo Taikos prospekto, Kauno ir Agluonos gatvių sankryžos pajudėję Pirmosios Melnragės link pareigūnai žvalgėsi, ar nėra rūkoma autobusų stotelių laukimo paviljonuose.

Viename jų buvo pričiuptas rūkęs studentas.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Viliaus Valio, vaikinas jautė, kad negalima rūkyti paviljone, bet tiksliai nežinojo, jog tai draudžiama.

Pažeidėjui bus surašytas protokolas.

Augino savo reikmėms

Pirmosios Melnragės paplūdimyje tikrintojai pažeidimų neužfiksavo. Kadangi buvo prastas oras, žmonių čia nebuvo. Tačiau tikrintojai užsuko į privačią valdą Kopų gatvėje.

Paaiškėjo, kad šeimininkai namo kieme esančiame aptvare laiko apie 20 vištų
Citata
Už ūkinių gyvulių laikymą mieste gresia įspėjimas arba bauda iki 2 tūkst. litų. Tačiau pirmą kartą baustiems žmonėms skiriamas administracinis nurodymas. Jiems reikia sumokėti 10 litų.

V.Valys pabrėžė, kad pagal taisykles draudžiama laikyti, ganyti žemės ūkio paskirties gyvūnus ir bites miesto teritorijoje, išskyrus gyvenamuosius rajonus: Tauralaukį, Girulius, Paupius, Rimkus, Žardę, Labrenciškes.

„Melnragėje laikyti žemės ūkio paskirties gyvūnus yra draudžiama“, – tvirtino vedėjas.

83 metų Bronė Astrauskienė tvirtino, jog vištas augino savo reikmėms – mėsytei. Išgirdusi, kad paukščių laikyti negalima, ji sunerimo, ką reikės daryti su vištomis.

„Negi neši į turgų parduoti?“ – svarstė garbaus amžiaus moteris.

Tikrintojams pranešė kaimynai

V.Valys sakė, kad už tokį pažeidimą gresia įspėjimas arba bauda iki 2 tūkst. litų. Tačiau pirmą kartą baustiems žmonėms skiriamas administracinis nurodymas. Jiems reikia sumokėti 10 litų.

„Protokolą surašysime moters sūnui, kuris yra namo savininkas. Bus skirtas administracinis nurodymas, duotas terminas panaikinti vištyną. Vištų nekonfiskuojame. Žmonės galės patys nuspręsti, ką su jomis daryti. Tvarka yra tvarka ir jos reikia laikytis“, – teigė vedėjas.

Pasak V.Valio, pastaruoju metu tai ne pirmas atvejis, kai prašoma panaikinti vištyną miesto teritorijoje. Neseniai tokia situacija buvo ir Alytaus gatvėje.

„Dažniausiai auginamomis vištomis ar kitais gyvūnais skundžiasi kaimynai, nes šie kelia triukšmą, teršia aplinką, sklinda nemalonus kvapas“, – kalbėjo vedėjas.

V.Valio teigimu, dabar yra gautas skundas dėl miesto centre laikomų dviejų šunų, kurie trukdo žmonėms praeiti. Buvo parašytas oficialus skundas.

„Gerai, kad žmonės praneša apie gyvūnus, kurie jiems trukdo. Oficialų raštą gyventojai gali parašyti ir mums, ir policijai. Tada galime išsikviesti savininką ir taikyti nuobaudas“, – aiškino vedėjas.

Už purvą – bauda

Iš Pirmosios Melnragės tikrintojai vyko į Skulptūrų parką. Pažeidimų čia taip pat neužfiksuota.

Tačiau ties Liepų gatvės 53 namu, kur vyksta statybos, pastebėta, kad išvažiuojantis transportas teršia aplinką – į gatvę patenka purvas.

„Nustatysime, kas yra darbų vadovas, ir išsikviesime. Bus surašytas protokolas. Pagal taisykles asmenys, vykdantys statybos darbus, turi pasirūpinti, kad transportas neterštų aplinkos“, – teigė vedėjas.
Citata
Dažniausiai auginamomis vištomis ar kitais gyvūnais skundžiasi kaimynai, nes šie kelia triukšmą, teršia aplinką, sklinda nemalonus kvapas.

V.Valys pasakojo, kad neseniai buvo surašyti penki protokolai dėl to paties pažeidimo. Visi jie vienoje statybvietėje.

„Yra stambesnių objektų, kur dirba keli rangovai, yra skirtingi darbų vadovai. Kiekvienam iš jų surašyta po protokolą“, – pasakojo vedėjas.

Tokie patikrinimai bus vykdomi reguliariai. Tikimasi, kad kitą trečiadienį vyraus saulėti orai ir bus galima didesnį dėmesį skirti paplūdimiui.

„Pakalbėjome su gelbėtojais ir paaiškėjo, kad ten yra daug problemų. Jie prašo mūsų pagalbos“, – tvirtino V.Valys.